Αλλαγές στην ύλη των Πανελληνίων εξετάσεων: Αυξάνεται σε 4 μαθήματα

Αλλαγές στην ύλη των Πανελληνίων εξετάσεων: Αυξάνεται σε 4 μαθήματα

Αλλαγές έρχονται στην ύλη των Πανελληνίων εξετάσεων, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα».

Το υπουργείο Παιδείας, ανακοινώνει την εξεταστέα ύλη για τις Πανελλήνιες του 2020, , η οποία θα είναι αυξημένη για τα τέσσερα μαθήματα, ενώ παράλληλα θα ανακοινωθεί και η ύλη για το μάθημα της Κοινωνιολογίας, για το οποίο σημειώνεται πως δεν υπάρχει καν βιβλίο.

Σήμερα ή το πολύ μέχρι τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας οι μαθητές θα μάθουν την εξεταστέα ύλη για τα μαθήματα στα οποία θα εξεταστούν την επόμενη χρονιά. Η ύλη θα είναι αυξημένη σε Μαθηματικά, Φυσική, Βιολογία και Αρχές Οικονομικής Θεωρίας. Παράλληλα θα αυξηθούν και οι ώρες διδασκαλίας των μαθημάτων αυτών.

Τα μαθήματα στα οποία θα εξεταστούν οι μαθητές το 2020 θα είναι:

Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία
Κοινωνιολογία
Μαθηματικά
Φυσική
Χημεία
Βιολογία
Αρχές Οικονομικής Θεωρίας
Ανάπτυξη Εφαρμογών

Δεν αναμένεται αύξηση της ύλης στα θεωρητικά μαθήματα και τις ανθρωπιστικές επιστήμες, ενώ η διδασκαλία των τεσσάρων μαθημάτων που εξετάζονται ανά επιστημονικό πεδίο θα είναι εξάωρη ανά εβδομάδα.

Σε ό,τι αφορά στο μάθημα της Κοινωνιολογίας, για την οποία δεν υπάρχει βιβλίο, η διδακτέα ύλη αναμένεται να αποτελείται από συρραφή κεφαλαίων των βιβλίων που υπήρχαν μέχρι φέτος στη Β’ και τη Γ’ Λυκείου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.