ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θα «φάει» καλά στην Ευρωβουλή η Ελεωνόρα. Θα δοξάσει (και αυτή...) το όνομα της Ελλάδας!

Στο ΣτΕ προσφεύγουν οι κάτοικοι του Μακρυγιάννη για τα κτίρια που κρύβουν την Ακρόπολη

Στο ΣτΕ προσφεύγουν οι κάτοικοι του Μακρυγιάννη για τα κτίρια που κρύβουν την Ακρόπολη

Kάτοικοι της περιοχής Μακρυγιάννη έχουν μαζέψει πάνω από 10.000 υπογραφές για τα δύο πολυώροφα κτίρια που χτίζονται, κρύβοντας την Ακρόπολη και μάλιστα συνεχίζουν τον αγώνα τους, προσφεύγοντας στο ΣτΕ.

Την αγανάκτηση και αντίδραση των κατοίκων της περιοχής Μακρυγιάννη έχουν προκαλέσει δύο πολυώροφα κτίρια — δύο ξενοδοχεία συγκεκριμένα — που χτίζονται στην περιοχή και με το ύψος τους «κρύβουν» την Ακρόπολη.

Όσον αφορά στο ένα από αυτά, πρόκειται για ένα ογκώδες τσιμεντένιο τείχος ύψους 30 μέτρων και όγκου 5.300 τετραγωνικών που κόβει τη θέα προς το μνημείο. Το κτίριο αναγέρθηκε χωρίς να έχει περάσει από το ΚΑΣ καταγγέλλουν οι κάτοικοι.

Οι κάτοικοι, σύμφωνα με την ΕΡΤ, έχουν στείλει επιστολή στο υπουργείο Περιβάλλοντος ζητώντας την θέσπιση ηπιότερων όρων δόμησης, χαμηλότερα ύψη και απαγόρευση της συνένωσης οικοπέδων στην περιοχή.

Σημειωτέον ότι ο οικοδομικός κανονισμός που ισχύει στην περιοχή επιτρέπει την ανέγερση πολυώροφων κτιρίων, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ η εκπρόσωπος των κατοίκων της περιοχής αρχιτέκτων Ελένη Φρεζάδου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι κάτοικοι, πάντως, καταγγέλλουν το γεγονός και συγκεντρώνουν υπογραφές για να εμποδίσουν την ολοκλήρωση της ανέγερσής τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.