Εξακριβώθηκαν τα αίτια του θανάτου του μόλις τεσσάρων μηνών βρέφους στη Λάρισα. Υπενθυμίζεται πως χθες είχε μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας Τυρνάβου σε κρίσιμη κατάσταση και κατέληξε λίγο μετά.

Σύμφωνα με την Ιατροδικαστή το βρέφος είχε παρουσιάσει λοίμωξη του ανώτερου αναπνευστικού. Έτσι διερευνάται ποιος είναι ο λοιμογόνος παράγοντας που προκάλεσε την λοίμωξη με βάση το τυχόν παθολογικό υπόστρωμα που είχε το μωρό.

Για το λόγο αυτό θα σταλεί δείγμα αίματος στο Εθνικό Κέντρο Μηνιγγίτιδας ώστε να εντοπιστεί ο λοιμογόνος παράγοντας. Επίσης έχουν ληφθεί δείγματα για να γίνουν Ιστολογικές εξετάσεις.

Η τραγωδία με νεκρό μωρό που προηγήθηκε

Λίγες ώρες νωρίτερα, είχε ξεψυχήσει ένα μωρό μόλις ενός έτους στην αγκαλιά των γονιών του.

Οι γονείς κάλεσαν εσπευσμένα ασθενοφόρο λίγο πριν τις πέντε χθες τα ξημερώματα. Διασώστες του ΕΚΑΒ ξεκίνησαν ταυτόχρονα από το Κέντρο Υγείας Φαρκαδόνας και από τη Λάρισα και έφτασαν στο σπίτι της οικογένειας.

Μέσα σε λίγη ώρα μετέφεραν το μωρό στο Γενικό Νοσοκομείο της πόλης. Ωστόσο, παρά τις απέλπιδες προσπάθειες των γιατρών στη μονάδα αναζωογόνησης, ήταν ήδη αργά.

Το μικρό αγγελούδι είχε χάσει τη μάχη να κρατηθεί στη ζωή. Στο νοσοκομείο εκτυλίχθηκαν σκηνές αρχαίας τραγωδίας, με τους γονείς του βρέφους να καταρρέουν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: larissanet