ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

ΗΠΑ: Στρατιωτική βάση στην Τουρκία στα σύνορα με το Ιράκ

ΗΠΑ: Στρατιωτική βάση στην Τουρκία στα σύνορα με το Ιράκ

Στρατιωτική βάση με εκτεταμένες εγκαταστάσεις λογιστικής υποστήριξης άρχισαν να κατασκευάζουν οι ΗΠΑ στην ανατολική Τουρκία.

Σύμφωνα με μια από τις πλέον αξιόπιστες αραβόφωνες εφημερίδες που εκδίδεται στο Λονδίνο, την «El Kudus El Arabi», οι ΗΠΑ έχουν ξεκινήσει από τον περασμένο Απρίλιο την κατασκευή στρατιωτικής βάσης στην τουρκική πλευρά της τουρκο-ιρακινής μεθορίου στην πόλη  Σιλώπη της επαρχίας Σιρνάκ και συγκεκριμένα στο μέσον της απόστασης μεταξύ της πόλης Σιλώπη και του συνοριακού περάσματος Χαμπούρ. Η βάση θα συμπεριλαμβάνει αεροδρόμιο, νοσοκομείο και ένα ευρύ φάσμα άλλων εγκαταστάσεων αναψυχής για τους Αμερικανούς στρατιώτες. Εάν η είδηση επαληθευθεί, μάλλον θα πρέπει να θεωρηθεί ως η πρώτη διπλωματική νίκη της Τουρκίας στο κουρδικό μέτωπο του Ιράκ από την κατάρρευση του καθεστώτος του Σαντάμ Χουσέιν. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.