ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Νέα αυστηρή προειδοποίηση της ΕΕ στην Τουρκία για την Κύπρο

Νέα αυστηρή προειδοποίηση της ΕΕ στην Τουρκία για την Κύπρο

Με το «καλημέρα» η Φινλανδική Προεδρία απηύθυνε νέα αυστηρότατη προειδοποίηση προς την Τουρκία αναφορικά με την εκπλήρωση των υποχρεώσεων έναντι της ΕΕ και της Κύπρου για το ζήτημα της Τελωνειακής Ένωσης. 

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Επιτροπής, Χοσέ Μανουέλ Μπαρόζο από το Ελσίνκι δήλωσε ότι «αποτυχία της Τουρκίας να εφαρμόσει το πρόσθετο Πρωτόκολλο [της Άγκυρας], με το οποίο θα ανοίξει τα λιμάνια της στα ελληνοκυπριακά πλοία, μπορεί προφανώς να έχει πολύ σοβαρές συνέπειες». Απαντώντας έμμεσα στα «παράπονα του Ερντογάν περί αθέτησης των ευρωπαϊκών υποσχέσεων προς τους Τουρκοκυπρίους, ο Μπαρόζο ξεκαθάρισε ότι «η Ευρώπη έχει εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της έναντι της Τουρκίας και αναμένουμε από την Τουρκία να κάνει το ίδιο». Υπενθυμίζεται ότι σε ανάλογες δηλώσεις προειδοποίησης έχουν προβεί ο πρόεδρος και ο υπουργός Εξωτερικών της Φινλανδίας, καθώς επίσης και ο αρμόδιος επίτροπος για τη διεύρυνση της ΕΕ, Όλι Ρέν, ο οποίος έκανε λόγο για δυνητικό «εκτροχιασμό των ενταξιακών συνομιλιών».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.