Κρήτη: Δεν ήταν μεσίτρια όπως της συστήθηκε – Πόσο κόστισε η απάτη της

Κρήτη: Δεν ήταν μεσίτρια όπως της συστήθηκε – Πόσο κόστισε η απάτη της

Είναι γνωστή η δυσκολία εύρεσης σπιτιών προς ενοικίαση στην Κρήτη, ειδικά από τότε που τα περισσότερα ακίνητα άρχισαν να διατίθενται σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης. Τα λίγα πλέον διαθέσιμα διαμερίσματα που υπάρχουν προσφέρονται σε πολύ υψηλές τιμές.

Την εναγώνια προσπάθεια εύρεσης διαμερισμάτων προς ενοικίαση φαίνεται ότι εκμεταλλεύεται επιτήδεια, σύμφωνα με καταγγελία που έκανε ένα από τα θύματά της.

Σύμφωνα με την καταγγελία, το θύμα πήρε τηλέφωνο σε μια αγγελία που βρήκε σε γνωστή εφημερίδα των Χανίων για ενοικίαση διαμερίσματος. Το άτομο που σήκωσε το τηλέφωνο την παρέπεμψε αμέσως στην «υπεύθυνη» την… υποτιθέμενη μεσίτρια.

Όταν πήρε το θύμα τη «μεσίτρια», της ζήτησε να συναντηθούν και να της δώσει 50 ευρώ σαν εγγραφή στο μεσιτικό. Το θύμα αρχικά εξέφρασε την ένστασή του, ρωτώντας για ποιο λόγο να δώσει 50 ευρώ χωρίς να έχει βρεθεί πρώτα κάποιο σπίτι.

Η «μεσίτρια» τη διαβεβαίωσε ότι έχει υπ’ όψιν της τουλάχιστον 15 γκαρσονιέρες διαθέσιμες για ενοίκιο και δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Το θύμα, λόγω και της πίεσης να βρει ένα καλό και συμφέρον προς ενοικίαση διαμέρισμα καθώς η κατάσταση στα Χανιά σε αυτόν τον τομέα είναι δύσκολη, αποφάσισε να συναντηθεί με την υποτιθέμενη μεσίτρια και να της δώσει τα 50 ευρώ.

Συναντήθηκαν την στο κέντρο των Χανίων. Η «μεσίτρια» έδωσε το τηλέφωνο ενός διαθέσιμο σπιτιού στο θύμα λέγοντάς του ότι η ιδιοκτήτρια θα το αφήσει 370 – 400 ευρώ και ότι ήταν πλήρως εξοπλισμένο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το θύμα πήρε το απόγευμα στον συγκεκριμένο αριθμό και το σήκωσε ένας άνδρας. Του είπε ότι το τηλέφωνο το πήρε από τη μεσίτρια και ο άνδρας έκπληκτος της είπε ότι ναι μεν το νοίκιαζε αλλά δεν το είχε δώσει ποτέ σε μεσιτικό γραφείο το σπίτι. Όταν το θύμα του ανέφερε το όνομα της μεσίτριας ο άνδρας άκουγε για πρώτη φορά το επίθετο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.