ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Πρώτη εξαγωγική επιτυχία για το MLG 27

Πρώτη εξαγωγική επιτυχία για το MLG 27

Το Αμερικανικό υπουργείο Άμυνας ανέθεσε στη Rheinmetall AG συμβόλαιο για την προμήθεια μεσαίου διαμετρήματος πυροβόλων που θα εξοπλίσουν τα ταχέα περιπολικά που πωλούνται μέσω της διαδικασίας FMS στο Κουβέιτ.

Το συνολικό ύψος του συμβολαίου ανέρχεται σε 40 εκατ. ευρώ και αφορά 12 πυροβόλα. Το αρχικό συμβόλαιο έχει ύψος 28,2 εκατ. ευρώ. Η πώληση στο Κουβέιτ αποτελεί την πρώτη εξαγωγική επιτυχία του MLG 27, το οποίο  έχει ήδη επιλεγεί από το Γερμανικό ναυτικό ως το στάνταρτ πυροβόλο του. Μάλιστα μέχρι σήμερα έχουν παραγγελθεί 87 μονάδες εκ των οποίων η πρώτη έχει ήδη εγκατασταθεί σε πολεμικό πλοίο.

Σύντομη τεχνική περιγραφή

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με βάρος μόλις 850 κιλά, το MLG που έχει αναπτυχθεί από τη Rheinmetall Waffe Munition, μπορεί να εξοπλίσει μικρού εκτοπίσματος μονάδες κρούσης αλλά και πλοία υποστήριξης (αντικαθιστώντας τα ευρέως χρησιμοποιούμενα αλλά απηρχαιωμένα πλέον πυροβόλα των 20 και 40 χιλ.), ενώ ταυτόχρονα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως δευτερεύων οπλισμός σε μεγάλες μονάδες επιφανείας. Λόγω της δυνατότητας ταχείας και ακριβούς εμπλοκής στόχων χερσαίων, επιφανείας και εναέριων το MLG 27 καθίσταται ιδανικό σύστημα για τις ειρηνευτικές αποστολές και την αντιμετώπιση ασύμμετρων απειλών. Ως πυροβόλο χρησιμοποιείται το γνωστό από το Eurofighter και το Tornado περιστρεφόμενο BK 27, που επιτυγχάνει υψηλό ρυθμό βολής και με τη χρήση προηγμένων πυρομαχικών όπως το FAPDS (Frangible Armour Piercing Discarding Sabot), υψηλά επίπεδα φονικότητας. Ο χειρισμός του συστήματος μπορεί να γίνει από απόσταση (τηλεχειρισμός) και μεταξύ των ενσωματωμένων αισθητήρων περιλαμβάνονται τηλέμετρο laser και ηλεκτροπτικό σύστημα ημέρας και νύκτας που καθιστούν δυνατή την αυτόματη ή μη ιχνηλάτηση του στόχου. Το Γερμανικό ναυτικό πρόκειται να παραλάβει συνολικά 83 πυροβόλα MLG 27. Το MLG θα τοποθετηθεί ως δευτερεύων οπλισμός στις φρεγάτες τύπου 122, 123 και 124, όπως επίσης και στις κορβέτες Κ-130, καθεμία από τις οποίες θα εξοπλιστεί με δύο πυροβόλα. Ως πρωτεύον οπλισμός το MLG θα τοποθετηθεί στα πλοία ναρκοπολέμου τύπου 332, 333 και 352, καθώς και στα βοηθητικά/πλοία υποστήριξης τύπων 404 και 702. Κύρια αποστολή θα είναι η προσβολή μικρών ταχέων και ευέλικτων στόχων σε βεληνεκή μέχρι 2.500 μέτρα, ελικοπτέρων και αεροσκαφών σε βεληνεκή μέχρι 2.500 μέτρα, στόχων ξηράς σε βεληνεκή μέχρι 4.000 μέτρων και μεγάλων πλοίων επιφανείας επίσης σε απόσταση μέχρι 4.000 μέτρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.