ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Στον Ανακριτή αυτή τη στιγμή ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος

Στον Ανακριτή αυτή τη στιγμή ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος

Ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ο οποίος συνελήφθη χθες (18/04) για την πολύκροτη υπόθεση της «μαφίας των φυλακών», έφτασε το μεσημέρι της Παρασκευής στο γραφείο του ανακριτή, συνοδευόμενος από άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Έξω από το γραφείο του ανακριτή τον περίμεναν συνεργάτες του, η Νατάσσα Καλογρίδη αλλά και η κόρη του Μαρία Ελένη Λυκουρέζου, η οποία μόλις τον αντίκρυσε, τον αγκάλιασε.

Λίγα λεπτά αργότερα έφτασε στον ανακριτή και ο δικηγόρος Θεόδωρος Παναγόπουλος επίσης κατηγορούμενος στην υπόθεση, σε βάρος του οποίου το πρωί εκτελέστηκε το ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί σε βάρος του.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο δικηγόροι συνελήφθησαν με τις κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και της απόπειρας εκβίασης.

Νωρίτερα σήμερα, η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου είχε εκφράσει δημόσια τη στήριξή της στον πατέρα της, με μια ανάρτηση γεμάτη νόημα μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

Τι υποστηρίζει ο δικηγόρος του Αλέξανδρου Λυκουρέζου

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, έξω από τη ΓΑΔΑ, ο συνήγορος του Αλέξανδρου Λυκουρέζου, Θρασύβουλος Κονταξής, εξέφρασε την ελπίδα, η σύλληψη του γνωστού ποινικολόγου να μην είναι αποτέλεσμα οποιαδήποτε πολιτικής σκοπιμότητας.

Όπως είπε, το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του κ. Λυκουρέζου στερείται κάθε λογικής αιτιολογίας, καθώς είναι επώνυμο πρόσωπο με γνωστά στοιχεία και μόνιμο τόπο διαμονής. «Τον φέρουν ότι συμμετείχε σε εγκληματική οργάνωση από το 2014, αργά το θυμήθηκαν κάποιοι», τόνισε.

«Δεν έχει καμία σχέση με όσα ακούγονται και γράφονται κατά καιρούς. Δεν τους γνωρίζει καθόλου (τους κακοποιούς), δεν έχει σε καμία επαφή, δεν έκανε επισκεπτήρια στις φυλακές, δεν υπάρχουν συνομιλίες», σημείωσε.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει

Οι κατηγορίες σχετίζονται με το σκέλος της έρευνας που αφορά την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του πρώην δικηγόρου του ΛΑΓΗΕ το 2014, υπόθεση για την οποία καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό ως ηθικός αυτουργός ο επιχειρηματίας Άρης Φλώρος με φυσικούς αυτουργούς μέλη της εγκληματικής οργάνωσης των φυλακών.

Η υπόθεση εκδικάζεται αυτές τις ημέρες σε δεύτερο βαθμό.

Οι δύο δικηγόροι (ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος και ο Θεόδωρος Παναγόπουλος) είχαν εκπροσωπήσει μέχρι και πριν λίγες ημέρες τον πρώην δικηγόρο του ΛΑΓΗΕ, Γιώργο Αντωνόπουλο στην υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του και φέρονται να ζητούσαν χρήματα από τον κ. Φλώρο προκειμένου ο -τότε- εντολέας τους να αποσυρθεί από την πολιτική αγωγή στην δίκη για την επίθεση που είχε δεχθεί το 2014.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.