Σώος ο Νασράλα υποστηρίζει η Χεζμπολάχ, αναμένονται αντίποινα…

Η Χεζμπολάχ αρνείται ότι ο χθεσινοβραδινός στόχος της ισραηλινής
Πολεμικής Αεροπορίας ήταν υπόγειο καταφύγιο που χρησιμοποιούσε η ηγεσία
της και υποστηρίζει πως επρόκειτο απλώς για κτήριο υπό κατασκευή που
προοριζόταν να λειτουργήσει ως τζαμί…
Αυτό είναι το μήνυμα που εστάλη στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press από στελέχη της Χεζμπολάχ. Το Ισραήλ ανταπαντά μέσω του πρεσβευτή του στα Ηνωμένα Έθνη ότι «γνωρίζουμε πολύ καλά τι στόχο πλήξαμε». Η Χεζμπολάχ επίσης υποστηρίζει πως στο σημείο δεν υπήρχε κανένα ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης που να έχασε τη ζωή του από την επίθεση. Τα δεδομένα που έχουμε λόγω επιβεβαίωσης και από τις δυο πλευρές είναι, καταρχάς, ότι πραγματοποιήθηκε τέτοιου είδους αεροπορική επιδρομή. Οι ισχυρισμοί του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ δεν αποκλείεται να είναι αληθείς αμφότεροι. Η κατασκευή τζαμιού πάνω από ένα υπόγειο καταφύγιο θα αποτελούσε κάλυψη για το υπόγειο καταφύγιο, ενώ θα μεγιστοποιούσε και το διπλωματικό κόστος εξουδετέρωσης του στόχου αφού άπαντες θα καταδίκαζαν την ισοπέδωση ενός θρησκευτικού τόπου λατρείας. Είναι η ίδια ακριβώς λογική βάσει της οποίας οι δυνάμεις ανταρτικών οργανώσεων τύπου Χεζμπολάχ συχνά κρύβουν τα όπλα τους ή γενικότερα, κινούνται μέσα στον πληθυσμό, ώστε εάν ο εχθρός τους επιχειρήσει να τους εξουδετερώσει να προκαλέσει το θάνατο αμάχων και να έχει να αντιμετωπίσει και τη διεθνή κοινή γνώμη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε μια ακόμη εξέλιξη, ο αρχηγός των ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων πτέραρχος Νταν Χαλούτζ προειδοποίησε την πολιτική ηγεσία του Ισραήλ ότι στόχος της Χεζμπολάχ είναι να παρασύρει το Ισραήλ σε μακροχρόνια σύγκρουση, καθώς εκτιμά με βάση το προηγούμενο της εισβολής του 1982 ότι αυτό είναι το αδύνατο σημείο των Ισραηλινών και πιστεύει ότι με τον τρόπο αυτό θα τους οδηγήσει στη συνθηκολόγηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.