ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ακυρώθηκε η ΝΑΤΟϊκή άσκηση SEA BREEZE από ΗΠΑ και Ουκρανία

Σύμφωνα με πηγές του BBC η στρατιωτικές ηγεσίες των δύο χωρών αποφάσισαν την ακύρωση της ετήσιας άσκησης Sea Breeze-2006 που θα πραγματοποιούταν με ελληνική συμμετοχή (φρεγάτα) στην ευρύτερη περιοχή της Κριμαϊκής, στο πνεύμα του προγράμματος του ΝΑΤΟ «Συνεταιρισμός για την ειρήνη» (Partnership for Peace).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η επίσημη αιτιολογία που έδωσε το αμερικανικό Πεντάγωνο αναφέρεται σε έκτακτα επιχειρησιακά δεδομένα που δημιούργησε η ανάγκη αποχώρησης χιλιάδων Αμερικανών από τη φλεγόμενη Βηρυτό. Η πυραυλάκατος “Barry” που είχε προγραμματιστεί να χρησιμοποιηθεί ως επιχειρησιακό κέντρο της άσκησης ανακλήθηκε για υπηρεσία στην Ν.Α. Μεσόγειο και ως εκ τούτου αποφασίσθηκε η ματαίωση των ασκήσεων. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι πέραν των όποιων νέων επιχειρησιακών δεδομένων, η πολιτική συγκυρία στην Ουκρανία μετά το σχηματισμό φιλορωσικού κυβερνητικού συνασπισμού την περασμένη εβδομάδα και τα βίαια επεισόδια κατά της παρουσίας αμερικανικού αγήματος πεζοναυτών στην Κριμαία τον περασμένο μήνα, συνέβαλε ουσιαστικά στην αναβολή της ασκήσεως. Είναι ενδεχόμενο ότι η κατάσταση στη Μέση Ανατολή έδωσε το πρόσχημα στις Ηνωμένες Πολιτείες για εύσχημη αποχώρηση ώστε να αποφευχθεί οτιδήποτε θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως πρόκληση προς τη Ρωσία του Βλαντιμίρ Πούτιν την επαύριον της Συνόδου των G-8 στην Αγία Πετρούπολη, χωρίς παράλληλα να εμφανιστεί η υπερδύναμη να υποχωρεί. Σε κάθε περίπτωση το αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε την δέσμευση συμμετοχής του στις ασκήσεις του 2007. Οι ασκήσεις Sea Breeze γίνονται σε ετήσια βάση με τη συμμετοχή πλήθους χωρών εντός και εκτός ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.