ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Εξοπλίζεται από τις ΗΠΑ η Εθνοφρουρά της Σαουδικής Αραβίας

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενέκριναν την πώληση στη Σαουδική Αραβία στρατιωτικού υλικού, μία συναλλαγή η οποία θα ανέλθει στα 6 δις δολάρια. Μεταξύ άλλων συμπεριλαμβάνονται μεταφορικά ελικόπτερα ασύρματοι και τεθωρακισμένα οχήματα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Κογκρέσο έχει πλέον στη διάθεσή του 30 ημέρες να εγείρει αντιρρήσεις σχετικά με την υλοποίηση της συμφωνίας. Εάν δεν το πράξει η συναλλαγή θα προχωρήσει αφού η σιωπή του Κογκρέσου θα θεωρηθεί ως σιωπηρή έγκριση. Η Σαουδική Αραβία επιθυμεί κυρίως την προμήθεια 24 μεταφορικών ελικοπτέρων UH-60L Black Hawk, καθώς και ανταλλακτικών. Από την προμήθεια θα ωφεληθούν οι εταιρίες Sikorsky Aircraft που αποτελεί τμήμα της United Technologies και η General Electric που κατασκευάζει τους κινητήρες. Η Σαουδική Αραβία έχει επίσης αιτηθεί την προμήθεια 724 ελαφρών τεθωρακισμένων οχημάτων που κατασκευάζει η General Dynamics έναντι ποσού που μπορεί να ανέλθει μέχρι τα 5,8 δις δολάρια εάν ασκηθούν μελλοντικά και τα «δικαιώματα προαίρεσης» (option) που θα περιληφθούν στα συμβόλαια. Στο πλαίσιο αυτής της προμήθειας οι Σαουδάραβες θα προμηθευτούν και 2.300 συστήματα στρατιωτικών επικοινωνιών μακράς εμβέλειας που κατασκευάζει η εταιρία Harris. Τα ελαφρά τεθωρακισμένα και ο εξοπλισμός επικοινωνιών -τουλάχιστον- προορίζονται για τον εκσυγχρονισμό των δυνάμεων της σαουδαραβικής Εθνοφρουράς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.