ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Στοιχεία για τις πυραυλικές επιθέσεις της Χεζμπολάχ εναντίον του Ισραήλ

Την Κυριακή κατέθεσε ενώπιον της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας του ισραηλινού Κοινοβουλίου (Knesset) ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Αμίρ Περέτζ και έδωσε εξαιρετικά ενδιαφέροντα στοιχεία σχετικά με τις πυραυλικές επιθέσεις της Χεζμπολάχ εναντίον της χώρας του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Ισραηλινός υπουργός ανέφερε ότι οι μαχητές της Χεζμπολάχ έχουν μέχρι στιγμής εκτοξεύσει περίπου 2.200 πυραύλους εναντίον του Ισραήλ. Οι μισοί εκ των πυραύλων της Χεζμπολάχ έπληξαν πόλεις του Ισραήλ στο βορρά. Σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών AMAN Άμος Γιαντλίν ότι παρόμοιος αριθμός πυραύλων έχει καταστραφεί από τις αεροπορικές επιδρομές των ισραηλινών μαχητικών. Προ της έναρξης της σύγκρουσης οι εκτιμήσεις των υπηρεσιών πληροφοριών του Ισραήλ σχετικά με τον αριθμό των πυραύλων που διέθετε η Χεζμπολάχ στο οπλοστάσιό της, ανέβαζαν το σχετικό νούμερο μεταξύ 10-12 χιλιάδων. Ένα πρώτο συμπέρασμα που θα μπορούσε να εξαχθεί από τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν, συνυπολογιζόμενου και του σχετικά μικρού αριθμού ισραηλινών απωλειών από τις πυραυλικές επιθέσεις της Χεζμπολάχ, είναι ότι η οργάνωση δεν έχει πραγματοποιήσει ιδιαίτερη πρόοδο στον τομέα της ακρίβειας στόχευσης. Εκτοξεύει τους πυραύλους προς μία γενική κατεύθυνση χωρίς να μπορεί να στοχεύσει συγκεκριμένες εγκαταστάσεις. Η τακτική αυτή μεγιστοποιεί ασφαλώς τον κίνδυνο να πληγούν μαζικά άμαχοι. Κατά συνέπεια, αποτελεί μία ακόμη ενέργεια από τις πολλές που παρατηρούνται στη Μέση Ανατολή, οι οποίες με βάση το διεθνές δίκαιο θα μπορούσαν εύκολα να χαρακτηριστούν ως εγκλήματα πολέμου…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.