ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Στον διεθνή «χάρτη» εισβάλει η ΕΑΒ

Με τα εγκαίνια της εταιρείας 1Source Aero Services που πραγματοποιήθηκαν σήμερα, στις εγκαταστάσεις της εταιρείας ΕΑΒ στο Σχηματάρι Βοιωτίας, η ελληνική εταιρεία πραγματοποίησε ένα ακόμη σημαντικό βήμα στη διεθνή της πορεία στο χώρο της αμυντικής βιομηχανίας.

Τα οφέλη που προκύπτουν από τη σύμπραξη των δυνάμεων της Pratt & Whitney και της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας με τη γέννηση της 1Source Aero Services είναι πολύ σημαντικά διότι η κοινοπραξία των δύο εταιρειών δημιουργεί τις καλύτερες προοπτικές δίνοντας την απαραίτητη ώθηση για τη συστηματικότερη κάλυψη των διεθνών αναγκών και την εκμετάλλευση των τεχνολογικών ευκαιριών, καθώς αποτελεί την ουσιαστική δίοδο για τη βαθύτερη διείσδυση στην παγκόσμια αγορά.

Οι εγκαταστάσεις της νέας εταιρείας, οι οποίες βρίσκονται στο Σχηματάρι Βοιωτίας, αποτελούν το πλέον ολοκληρωμένο κέντρο γενικής επισκευής συστημάτων ελέγχου και παρελκόμενων πολιτικών και στρατιωτικών κινητήρων, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Την κοινοπραξία των δύο εταιρειών χαιρέτισε ο πρόεδρος της Pratt & Whitney (η οποία κατέχει το 51% της 1Source Aero Services) θα αντεπεξέλθει επάξια στις αυξημένες απαιτήσεις και προκλήσεις της διεθνούς αγοράς στον τομέα συντήρησης αεροκινητήρων πολιτικών και μαχητικών αεροσκαφών, όπως F100-PW220, F100-PW229, PW2000, F117 και CFM56.

Τη σπουδαιότητα της νέας συνεργασίας και τα οφέλη που προκύπτουν από την επίτευξη αυτής επισήμανε στην ομιλία του ο διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (η οποία συμμετέχει σε ποσοστό 49%) κ. Τάσος Φιλιππάκος, τονίζοντας πως η σύσταση της 1Source Aero Services αποτελεί το πρώτο βήμα της ΕΑΒ προς την καθιέρωση νέων στρατηγικών συνεργασιών με αεροδιαστημικές εταιρείες παγκόσμιας εμβέλειας όπως είναι η Pratt &Whitney.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΑΒ παράλληλα επισήμανε πως η δημιουργία της κοινοπραξίας αποτελεί μια σημαντική επένδυση στην Ελληνική Αεροναυπηγική Βιομηχανία, και προσβλέπει σε ετήσιες πωλήσεις ύψους 20 εκατ. δολαρίων το 2010.

Η Pratt & Whitney κατέχει ηγετική θέση παγκοσμίως στον σχεδιασμό, την κατασκευή και τη συντήρηση αεροπορικών κινητήρων, διαστημικών προωθητικών συστημάτων και βιομηχανικών αεροστροβίλων. Η United Technologies παρέχει προϊόντα υψηλής τεχνολογίας και υπηρεσίες στον τομέα των αεροναυπηγικών και κατασκευαστικών βιομηχανιών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Ιερωνύμου, ο Γ.Γ. Βιομηχανίας κ. Σπύρος Παπαδόπουλος, ο Υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας Υποπτέραρχος κ. Συμεωνίδης Θεολόγος, εκπρόσωποι της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, πρόεδροι και αντιπρόεδροι των εταιρειών του χώρου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.