ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Νέο ραντάρ ηλεκτρονικής σάρωσης για τις γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις

Η Ευρωπαϊκή Εταιρία Αεροναυτικής Άμυνας και Διαστήματος (EADS-European Aeronautics Defence & Space) θα εξοπλίσει τις γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις με ένα εξελιγμένο ραντάρ ενεργού ηλεκτρονικής σάρωσης technology (AESA-Active Electronically Scanning Array) που θα ελέγχει όχι μόνο τις κινήσεις στο έδαφος, αλλά και σε μικρό ύψος υπεράνω αυτού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το νέο ραντάρ είναι το BUR (Bodenuberwachungsradar). Εκτιμάται ότι θα αυξήσει δραματικά τις επιχειρησιακές ικανότητες των γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων να αντιμετωπίζουν τις αποκαλούμενες ως «ασύμμετρες απειλές» για τα ερχόμενα 25 έτη τουλάχιστον. Θα τοποθετηθεί επί του τεθωρακισμένου οχήματος Dingo 2 της γερμανικής εταιρίας Krauss-Maffei Wegmann, ενώ το πλήρωμα δεν θα χρειάζεται να βγαίνει από το όχημα εκτιθέμενο σε κινδύνους για να χειρίζεται το ραντάρ. Το γερμανικό Ομοσπονδιακό Γραφείο Αμυντικής Τεχνολογίας και Προμηθειών (BWB) που έχει την ευθύνη υλοποίησης των εξοπλιστικών προγραμμάτων, φέρεται να έχει επενδύσει διψήφιο νούμερο εκατομμυρίων ευρώ στην ανάπτυξη και προμήθεια του ραντάρ με την EADS να καλείται να παρουσιάσει δύο πρωτότυπα συστήματα μέχρι το τέλος του 2009. Οι γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις θα προμηθευτούν συνολικά 78 ραντάρ BUR μέχρι το 2012. Το νέο ραντάρ φέρεται να έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον σειράς χωρών που έχουν ζητήσει ενημέρωση και παρακολουθούν τις εξελίξεις συστηματικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.