Πολεμικά «λάθη» και θάνατος στρατιωτικού διοικητή της Χεζμπολάχ

Αλγεινές εντυπώσεις προκαλεί η επίθεση εναντίον βάσης στην οποία ήταν εγκατεστημένη ομάδα παρατηρητών του ΟΗΕ. Ταυτόχρονα, ανακοινωνόταν ο θάνατος σημαντικού στρατιωτικού διοικητή της Χεζμπολάχ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η επίθεση εναντίον καταφυγίου που χρησιμοποιούσαν Ινδοί στρατιώτες της δύναμης των Ηνωμένων Εθνών έγινε από την ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία με αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο τέσσερις παρατηρητές, μάλλον ινδικής καταγωγής. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Εχούντ Ολμέρτ εξέφρασε τη λύπη του για το συμβάν στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Ανάν που δήλωσε συγκλονισμένος. Τέτοια περιστατικά σε πολεμικές εμπλοκές δεν είναι ασυνήθιστα, καθώς είναι εξαιρετικά εύκολο είτε να δοθούν λάθος οδηγίες για την εξουδετέρωση στόχου, είτε να υπάρχουν λανθασμένες πληροφορίες σχετικά με την παρουσία μαχητών του εχθρού στο σημείο. Δεν μπορεί επίσης να αποκλειστεί και προσπάθεια των μαχητών της Χεζμπολάχ να παρασύρουν τον αντίπαλο σε τέτοιο, πλήγμα επιδιώκοντας να του μεγιστοποιήσουν το πολιτικό-επικοινωνιακό κόστος ως αποτέλεσμα της αποτυχίας. Οι Ισραηλινοί ανακοίνωσαν το θάνατο του στρατιωτικού διοικητή της Χεζμπολάχ, Αμπού Τζαφάρ, στο χωριό Καλαϊλέχ στο Νότιο Λίβανο. Τον Τζαφάρ του οποίου το πλήρες όνομα ήταν Χαλίμ Αμίν Σιμλί και είχε ενταχθεί στη Χεζμπολάχ από το 1985, η οργάνωση παρουσίασε ως «πολιτιστικό ακόλουθο» στην περιοχή! Η Χεζμπολάχ υποστηρίζει ότι ο θάνατός του προκλήθηκε από αεροπορική επιδρομή και οι Ισραηλινοί από την πλευρά τους υποστηρίζουν ότι σκοτώθηκε σε μάχη με τα στρατεύματά τους στο χωριό Μαρούν Αλ Ρας κοντά στη μεθόριο Ισραήλ-Λιβάνου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.