ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

«Φίλια πυρά» ίσως έριξαν το ισραηλινό Apache Longbow

Το ενδεχόμενο το Apache Longbow των ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων να μην έπεσε από εχθρικά πυρά όπως είχε εκτιμηθεί αρχικά, αλλά να έπεσε από φίλια πυρά, κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος στο πλαίσιο διερεύνησης του δυστυχήματος από την επιτροπή που έχει συσταθεί.

Αυτό είναι το αρχικό συμπέρασμα στο οποίο φαίνεται πως καταλήγει η επιτροπή έχοντας ζητήσει στοιχεία από τις χερσαίες δυνάμεις που επιχειρούσαν στο Νότιο Λίβανο. Συγκεκριμένα, τη χρονική στιγμή του δυστυχήματος και στην κατεύθυνση στην οποία βρισκόταν το Apache Longbow, οι ισραηλινές χερσαίες δυνάμεις έπλητταν στόχους στο Νότιο Λίβανο με τη χρήση συστημάτων πολλαπλών εκτοξευτών ρουκετών MLRS (Multiple Rocket Launchers System). Η επιτροπή εξετάζοντας την τροχιά που εκτελούν οι πύραυλοι από τα MLRS κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το ύψος στο οποίο βρισκόταν το ελικόπτερο θα δικαιολογούσε εύκολα την κατάρριψή του με αυτό τον τρόπο. Εάν η εξεταζόμενη θεωρία αποδειχθεί θα πρόκειται για σημαντική αποτυχία του στρατιωτικού μηχανισμού του Ισραήλ, αφού όπως ανακοινώθηκε είχαν εκ των προτέρων συμφωνηθεί κανόνες μεταξύ των χερσαίων δυνάμεων και της Αεροπορίας Στρατού για την αποφυγή τέτοιου ενδεχομένου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παράλληλα, τις εργασίες της συνεχίζει και η ετέρα επιτροπή που συστάθηκε για να διερευνήσει το συμβάν με τη σύγκρουση δύο ελικοπτέρων AH-64 Apache. Οι πρώτες ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για ανθρώπινο λάθος, καθώς εκτός του «στρες πεδίου μάχης» τα πληρώματα είχαν πετάξει σε πολλές αποστολές και η κόπωση ήταν λογικό επακόλουθο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.