«Κακός υπολογισμός» της Χεζμπολάχ η απαγωγή…

Εντυπωσιακή ήταν η δήλωση του Μαχμούντ Κοματί, αναπληρωτή επικεφαλής του «εκτελεστικού γραφείου» (politburo) της Χεζμπολάχ, ότι η οργάνωση δεν περίμενε την τόσο ισχυρή αντίδραση των Ισραηλινών ως αποτέλεσμα της απαγωγής των στρατιωτών τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Περιμέναμε τη συνήθη περιορισμένη αντίδραση», ανέφερε. Η δήλωση εμμέσως θα μπορούσε να ερμηνευτεί ότι τα συμφέροντα της Χεζμπολάχ δεν εξυπηρετούνται από τις εξελίξεις όπως έχουν διαμορφωθεί στη Μέση Ανατολή. Ωστόσο, το ανώτερο στέλεχος της Χεζμπολάχ δήλωσε πως η οργάνωση δε σκοπεύει να εγκαταλείψει τα όπλα. Είναι προφανές ότι ο «κακός υπολογισμός» της Χεζμπολάχ οφείλεται στο προηγούμενο των διαπραγματεύσεων που διεξήγαγε το Ισραήλ με τη μεσολάβηση των Γερμανών και συμφώνησε να απελευθερώσει μεγάλο αριθμό Παλαιστινίων σε αντάλλαγμα για την απελευθέρωση Ισραηλινού επιχειρηματία που ήταν αιχμάλωτος της Χεζμπολάχ. Υπολόγιζε, ότι με την ενέργειά της θα κατορθώσει να σύρει εκ νέου σε διαπραγματεύσεις το εβραϊκό κράτος, να εμφανιστεί ως ο «από μηχανής Θεός» για τους Παλαιστινίους εκτοξεύοντας τη φήμη της στον αραβικό κόσμο. Αυτή τη φορά το ρίσκο που πήρε δεν της βγήκε, αφού το Ισραήλ είτε χρησιμοποίησε την απαγωγή ως αφορμή για να προωθήσει την αναδιάταξη των ισορροπιών στη Μέση Ανατολή, είτε θέλησε να περάσει ξεκάθαρο μήνυμα στη Χεζμπολάχ σχετικά με τα όρια της ανοχής του…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.