MRB: «Θερμό» επεισόδιο «βλέπουν» οι Έλληνες – Στην κορυφή των προβλημάτων η παράνομη μετανάστευση

MRB: «Θερμό» επεισόδιο «βλέπουν» οι Έλληνες – Στην κορυφή των προβλημάτων η παράνομη μετανάστευση

Έξι στους δέκα Έλληνες «βλέπουν» ένα «θερμό» επεισόδιο με την Τουρκία ενώ απαντώντας στο ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας 2.000 πολίτες που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση της MRB έθεσαν ως πρώτη προτεραιότητα μετά τα ελληνοτουρκικά την παράνομη μετανάστευση και την ανεργία.

Το 7,3% δήλωσε ως σημαντικά τα προβλήματα εξωτερικής πολιτικής αλλά -σε άλλη ενότητα- το 59,2% των πολιτών ανέφερε ως πιθανό ένα θερμό επεισόδιο ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία.

Η MRB αφιέρωσε μια ξεχωριστή ενότητα στην έρευνά της για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα. Σύμφωνα με τις απαντήσεις που έδωσαν οι πολίτες, το μεγαλύτερο πρόβλημα σήμερα είναι η ανεργία (52%), ενώ ακολουθεί το μεταναστευτικό/προσφυγικό (40,5%). Οι πολίτες χαρακτήρισαν σημαντικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τομέας της Υγείας/περίθαλψης (33,6%), ενώ ψηλά στη σχετική λίστα βρίσκεται και το φορολογικό σύστημα (33,4%).

Τη δεκάδα των σημαντικότερων προβλημάτων συμπληρώνουν: οικονομική ανάπτυξη (30%), πληθωρισμός/ακρίβεια (22,4%), Παιδεία/εκπαίδευση (18,7%), ασφαλιστικό σύστημα (9,6%), κοινωνική σύγκλιση/υποστήριξη οικονομικά ασθενέστερων ομάδων (8,7%), εγκληματικότητα/δημόσια τάξη (7,9%).

Όλη η λίστα με τα σημαντικότερα προβλήματα της χώρας:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.