ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Σύλληψη κατασκόπου της Τουρκίας από τη Δυτική Θράκη

Ένας μουσουλμάνος της Θράκης, γεννηθείς στη Μάκρη του Έβρου και κάτοικος Δρυμιάς Ξάνθης  ή,  κατ΄ άλλους,  Δρυμώνα Έβρου συνελήφθη  στη Σαμοθράκη με την κατηγορία της κατασκοπείας.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, παρόλο που δεν επιβεβαιώνονται από τις ελληνικές αρχές,  ο συλληφθείς είχε αναπτύξει κατασκοπευτική μυστική δράση εις βάρος της χώρας, για λογαριασμό της Τουρκικής Μυστικής Υπηρεσίας ΜΙΤ, έχοντας μπει στο στόχαστρο των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών.

Κατασκόπευε σε όλη την περιοχή της  Θράκης με στόχους, κυρίως στρατιωτικές μονάδες του Δ΄ Σώματος Στρατού ενώ σύμφωνα με άλλες πληροφορίες η δράση του αναπτύχθηκε στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου.

Συνελήφθη στην Σαμοθράκη με νοικιασμένο αυτοκίνητο και στην κατοχή του βρέθηκαν πλήθος ενοχοποιητικά στοιχεία και «προϊόντα κατασκοπείας»…

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία της Αλεξανδρούπολης, όπου φέρεται να έχει ομολογήσει με μεγάλη ευκολία ότι έχει προβεί σε 8 αντίστοιχες αποστολές. Δημοσιεύματα και πληροφορίες διαφόρων blogs αναφέρονται σε πλήθος λεπτομερειών που εμπλέκουν και το τουρκικό προξενείο, όμως δεν έχουν επιβεβαιωθεί από κάποια πηγή.

Φαίνεται πάντως ότι ο συγκεκριμένος «κατάσκοπος» παρακολουθήθηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα από την ΕΥΠ, προτού συλληφθεί, ενώ εντύπωση προκαλεί η ευκολία με την οποία φέρεται να ομολογεί τη δράση του και το ενδεχόμενο δίκτυο, στο οποίο υπηρετούσε.

Ο φωτογράφος, ο οποίος κατάγεται από το Μ. Δέρειο του Βόρειου Έβρου και κατοικεί κοντά στην Αλεξανδρούπολη, απαθανάτιζε με τον φωτογραφικό του φακό στρατιωτικές εγκαταστάσεις, δρόμους και άλλες δημόσιες υποδομές στρατηγικής σημασίας, και στη συνέχεια παρέδιδε το υλικό του σε δύο άτομα, που όπως υποστήριξε δεν γνωρίζει ποιοι είναι.

Ο 30χρονος συνελήφθη μετά από συντονισμένη επιχείρηση της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, της αστυνομίας και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Στην κατοχή του βρέθηκαν 600 φωτογραφίες, οι 400 από τις οποίες αξιολογούνται ως πολύ σοβαρές. Εναντίον του ασκήθηκε δίωξη για κατασκοπεία σε βαθμό κακουργήματος, ενώ αναμένεται να οδηγηθεί στον ανακριτή.

Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», αμέσως μετά τη σύλληψή του ο 30χρονος ομολόγησε ότι έκανε τουλάχιστον 8 «ειδικές αποστολές» μέχρι τώρα και παρέδιδε το υλικό της κατασκοπείας στους Τούρκους. Για κάθε αποστολή αμειβόταν με 500 ευρώ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων www.defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.