Πανελλήνιες 2020: Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα από το υπουργείο Παιδείας

Πανελλήνιες 2020: Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα από το υπουργείο Παιδείας

Οι βαθμολογίες για τις Πανελλήνιες 2020 αναρτήθηκαν στα σχολεία, ενώ είναι διαθέσιμες κα ιστην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Υπουργείου Παιδείας, βάζοντας τέλος στην αγωνία των υποψηφίων για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να μάθουν τις βαθμολογίες τους στα μαθήματα Γενικής Παιδείας και Προσανατολισμού είτε επισκεπτόμενοι το λύκειό τους είτε στη διεύθυνση https://results.it.minedu.gov.gr.

Για να εισέλθουν στην πλατφόρμα οι υποψήφιοι θα πρέπει να πληκτρολογήσουν τον οκταψήφιο κωδικό τους και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους με κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Για λόγους προστασίας των προσωπικών δεδομένων οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά στοιχεία του ανά εξεταζόμενο μάθημα και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.

Το Υπουργείο Παιδείας ανακοινώνει και τα στατιστικά στοιχεία από τις φετινές βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων και έτσι θα μπορέσει να γίνει αρχική εκτίμηση για τις μεταβολές στις βάσεις εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, οι οποίες παραδοσιακά δημοσιοποιούνται στα τέλη Αυγούστου.

Ακολουθεί η υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου

Το Σάββατο, 11 Ιουλίου, οι υποψήφιοι αφού ενημερωθούν για τη βαθμολογία τους θα πρέπει να οριστικοποιήσουν τις επιλογές τους στο Μηχανογραφικό τους Δελτίο στην πλατφόρμα exams.it.minedu.gov.gr.

Η οριστικοποίηση του Μηχανογραφικού θα πρέπει να γίνει έως τις 17 Ιουλίου, ενώ στο διάστημα που θα μεσολαβήσει θα έχουν ανακοινωθεί και οι βαθμολογίες των ειδικών μαθημάτων, οι εξετάσεις των οποίων θα ολοκληρωθούν στις 13 Ιουλίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επισημαίνεται ότι η προθεσμία της 17ης Ιουλίου για την υποβολή του Μηχανογραφικού είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να το τροποποιήσει ή/και να το οριστικοποιήσει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.