ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Τρίκαλα: Συναγερμός στα Μεγάλα Καλύβια μετά την υπερχείλιση του Πάμισου

Τρίκαλα: Συναγερμός στα Μεγάλα Καλύβια μετά την υπερχείλιση του Πάμισου

Συναγερμός σήμανε στα Μεγάλα Καλύβια μετά την υπερχείλιση του Πάμισου ποταμού, με αποτέλεσμα τα ξημερώματα του Σαββάτου να συγκληθεί έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου.

Όπως αναφέρει το tv10.gr αυτό που αποφασίστηκε είναι μέσω περιπολικών με σειρήνες και μεγαφωνική, να ενημερωθούν οι κάτοικοι προκειμένου να είναι σε επαγρύπνηση, οι αρμόδιες υπηρεσίες και ο κρατικός μηχανισμός να είναι σε επιφυλακή, ενώ λεωφορείο πιθανότατα της ΣΜΥ θα φτάσει στον οικισμό ώστε να συνδράμει εάν χρειαστεί να εκκενωθεί το χωριό.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου και ο Προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας Γιώργος Ζιώγας, ο Αντιδήμαρχος Βασίλης Κρανιάς, ο Διευθυντής της Αστυνομίας Στέργιος Νίντος, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Δημήτρης Γαλάνης, εκπρόσωπος της ΣΜΥ καθώς και ο πρόεδρος της ΤΚ Καλυβίων Παναγιώτης Λαγάρας.

Μέχρι στιγμής έχουν πλημμυρίσει χιλιάδες στρέμματα, 500 μέτρα μακριά από τις πρώτες οικίες, ενώ μέχρι στιγμής φαίνεται πως δεν απειλούνται σπίτια παρά μόνο κτηνοτροφικές μονάδες.

Να σημειωθεί επίσης ότι προβλήματα αντιμετωπίζουν Γόμφοι, Παλαιολονάστηρο και Παραπόταμος.

«Μάχη» στους Γόμφους να μην μπει το νερό στο χωριό

Δύσκολη η νύχτα και στους Γόμφους του δήμου Πύλης Τρικάλων, ώστε να μην κινδυνέψει το χωριό.

Όπως δείχνουν οι φωτογραφίες του trikalaola.gr γίνεται προσπάθεια εκτροπής χειμάρρου στο δρόμο Παλαιομονάστηρου – Γόμφοι μη πάει μέσα στο χωριό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η προσπάθεια είναι να ενισχυθεί το ανάχωμα ώστε τα κανάλια να οδηγήσουν το νερό προς τον Πηνειό και όχι προς το χωριό και στον Πάμισο που είναι φουλαρισμένος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.