Η Armaris προσφέρει στο Πακιστάν εγχώρια παραγωγή τριών υποβρυχίων

Η Armaris προσφέρει στο Πακιστάν εγχώρια παραγωγή τριών υποβρυχίων

Η γαλλική Armaris με μία εντυπωσιακή εμπορικά ενέργεια της προσέφερε στο Πακιστάν τη δυνατότητα εγχώριας κατασκευής και των τριών υποβρυχίων τύπου Marlin για τα οποία ήδη έχει υποβάλλει προσφορά.

Η προσφορά αφορά το πρόγραμμα προμηθείας νέων συμβατικής πρόωσης υποβρυχίων από το Πακιστάν εκτιμώμενου προϋπολογισμού ύψους 1 δις δολαρίων. Για το πρόγραμμα προσφορά έχει υποβάλλει και η HDW προτείνοντας το γνωστό μας αναερόβιας πρόωσης  υποβρύχιο Type 214. Η ναυπήγηση και των τριών υποβρυχίων τύπου Marlin στο Πακιστάν συνιστά σοβαρή μεταβολή της μέχρι σήμερα ακολουθούμενης βιομηχανικής πολιτικής.  Όταν το 1994 η DCN (κατέχει το 50% της Armaris, το υπόλοιπο 50% ανήκει στη Thales), επέτυχε την πώληση τριών υποβρυχίων τύπου Agosta 90B Khalid στο Πακιστάν, το πρώτο ναυπηγήθηκε στη Γαλλία και τα υπόλοιπα δύο στο Πακιστάν.

Η ίδια πρακτική ακολουθήθηκε και με τη πώληση έξι υποβρυχίων Scorpene στην Ινδία, με το πρώτο να ναυπηγείται στη Γαλλία και τα υπόλοιπα κατόπιν αδείας στη χώρα-αγοραστή. Η ανακοίνωση της προσφοράς της Armaris για το Marlin έγινε στις 26 Αυγούστου, και σύμφωνα με την εταιρία η προσφορά δεν περιλαμβάνει το από υποβρύχιο εκτοξευόμενο βλήμα SM39 Exocet, καθώς το Πακιστάν επιθυμεί να εξοπλίσει τα νέα υποβρύχια με την αντίστοιχη έκδοση του αμερικανικού UGM-84 Harpoon. Κατά συνέπεια τα τρία υποβρύχια θα παραδοθούν με τη δυνατότητα εκτόξευσης Harpoon, χωρίς όμως τα όπλα, ενώ το κόστυος ολοκλήρωσης του βλήματος στο σύστημα μάχης του υποβρυχίου θα βαρύνει το Πακιστάν

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.