Μονομερής αποστολή ρωσικών δυνάμεων στο Λίβανο

Μονομερής αποστολή ρωσικών δυνάμεων στο Λίβανο

Την αποστολή ενός τάγματος μηχανικών του στρατού στο Λίβανο, δυναμικότητας 350-400 ανδρών, ανακοίνωσε εχθές ο Υπουργός Αμύνης και Αναπληρωτής Πρωθυπουργός της Ρωσίας, Σεργκέι Ιβανόφ.

Ο Ιβανόφ, που εκτιμάται από πολλούς ως ο επικρατέστερος δελφίνος της μετά-Πούτιν περιόδου, διευκρίνισε ότι η ανάπτυξη του τάγματος θα γίνει στο πλαίσιο διμερούς στρατιωτικής συμφωνίας, εκτός της δικαιοδοσίας του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, με αντικειμενικό στόχο την κατασκευή περίπου πέντε πλωτών γεφυρών μέσα σε διάστημα 3-4 μηνών. Μετά την παρέλευση του τετραμήνου τα στρατεύματα του μηχανικού αναμένεται να επιστρέψουν στη Ρωσία, αν και ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί σε ποια γεωγραφικά σημεία θα κατασκευαστούν οι εν λόγω γέφυρες. Η ισραηλινή αεροπορία κατέστρεψε πάνω από 100 γέφυρες σε ολόκληρο το Λίβανο κατά τη διάρκεια της τελευταίας της εκστρατείας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.