ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

«Δέσμευση» Αχμαντιμεζάντ για την σταθερότητα του Ιράκ μετά την ιστορική επίσκεψη

«Δέσμευση» Αχμαντιμεζάντ για την σταθερότητα του Ιράκ μετά την ιστορική επίσκεψη

Το «άριστο» επίπεδο των διμερών σχέσεων στη μετα-Σαντάμ εποχή επιβεβαίωσε η ιστορική επίσημη επίσκεψη του Ιρακινού πρωθυπουργού Nuri Al-Maliki στο Ιράν.

Το επίπεδο επιβεβαιώθηκε στην πράξη τόσο από την αβρότητα των δηλώσεων Αχμαντιμεζάντ, όσο και από την πρακτική αντιμετώπιση μίας σειράς κρίσιμων ζητημάτων διμερούς συνεργασίας, με χαρακτηριστικότερο το σχέδιο υπογραφής μνημονίου για την κατασκευή πετρελαιαγωγού που θα συνδέει τη Βασόρα με το μεγαλύτερο διυλιστήριο και πετρελαϊκό επίνειο του Ιράν, στο Αμπαντάν. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ιρανός πρόεδρος, «η ενδυνάμωση της ιρακινής κυβέρνησης ισοδυναμεί με την ενδυνάμωση της ασφάλειας, της ειρήνης και της αδελφοσύνης στο Ιράκ». Ο Αλ-Μαλίκι είπε ότι το κλίμα των συνομιλιών ήταν άψογο και ότι ο ίδιος δεν διαπίστωσε κανένα εμπόδιο στη συνεργασία των δύο κρατών «ακόμη και σε θέματα ασφαλείας». Σημειωτέον ότι ο Μαλίκι προέρχεται από τις τάξεις του σημαντικότερο σιιτικού κόμματος του Ιράκ του, SCIRI, (Supreme Council for the Islamic Revolution in Iraq), το οποίο και έχει αρνηθεί δημόσια τις συνεχείς αμερικανικές αιτιάσεις για ιρανική ανάμειξη στα εσωτερικά του Ιράκ. Η πλειοψηφία των ηγετών του SCIRI –συμπεριλαμβανομένου του Μαλίκι- είχαν βρει πολυετές καταφύγιο στην Τεχεράνη κατά τη διάρκεια της κυριαρχίας του Σαντάμ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.