ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Επιτυχημένη βολή ESSM από νορβηγική φρεγάτα

Επιτυχημένη βολή ESSM από νορβηγική φρεγάτα

Με απόλυτη επιτυχία το Βασιλικό Ναυτικό της Νορβηγίας έβαλλε το πρώτο του βλήμα ESSM (Evolved Sea Sparrow Missile), κατασκευής Raytheon, στις 12 Σεπτεμβρίου.

Η βολή έγινε ανοικτά των νορβηγικών ακτών πλησίον του Αρκτικού κύκλου. Το βλήμα εβλήθη από μία φρεγάτα του νέου τύπου Fridtjof Nansen F310 κατά υποηχητικού στόχου Banshee. Η Νορβηγία είναι το έβδομο μέλος-έθνος του ΝΑΤΟ στην κοινοπραξία ESSM που βάλλει το βλήμα. Υπενθυμίζεται ότι στην κοινοπραξία συμμετέχουν συνολικά 11 έθνη, μεταξύ των οποίων και η χώρα μας, και ότι σήμερα το ESSM βρίσκεται σε παραγωγή για 10 μέλη της κοινοπραξίας περιλαμβανομένου και του Αμερικανικού ναυτικού. Το βλήμα ESSM που βλήθηκε από τη νορβηγική φρεγάτα διέθετε μία αναβαθμισμένη διπλής ζώνης συχνοτήτων κεραία η οποία σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας VECP (Value Engineering Change Proposal: πρόταση μηχανολογικής τροποποίησης αξίας) της Raytheon για την ενσωμάτωση υποσυστημάτων που θα μειώσουν το κόστος του βλήματος. Σημειώνεται ότι το ESSM αποτελεί αναβάθμιση του RIM-7 Sea Sparrow και ότι το πρώτο βλήμα παραγωγής παραδόθηκε το 2002. Το βλήμα πρόκειται να αποτελέσει μέρος του οπλικού συστήματος και των νέων, υπό ανάπτυξη, αντιτορπιλικών DDG-1000 Zumwalt του Αμερικανικού ναυτικού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.