Αστυνομική βία κατ’ εντολή αναφέρει η Ε. Αχτσιόγλου για τα χθεσινά επεισόδια

Αστυνομική βία κατ’ εντολή αναφέρει η Ε. Αχτσιόγλου για τα χθεσινά επεισόδια

Η Έφη Αχτσιόγλου μιλώντας στο MEGA, με αφορμή το περιστατικό στη Ν. Σμύρνη, καταδίκασε την εκτός ορίων αστυνομική βία για την οποία θα πρέπει να ληφθούν πολιτικές ευθύνες και να οξυνθεί καθώς δεν αποτελεί μεμονωμένο γεγονός.

Η κ. Αχτσιόγλου τόνισε ότι «δεν πρόκειται περί ενός μεμονωμένου περιστατικού. Υπάρχει πολιτική ευθύνη, γιατί τέτοια γεγονότα έχουν πυκνώσει σε πολλές γειτονιές της Αθήνας τον τελευταίο καιρό. Η ασυδοσία και η αυθαιρεσία συγκεκριμένων θυλάκων της αστυνομίας – δεν μπαίνουν όλοι οι εργαζόμενοί της στο ίδιο καλάθι- εκπορεύεται από μία πολιτική εντολή, προφανώς του κ. Χρυσοχοΐδη».

Υπενθυμίζοντας ανάλογα περιστατικά (εισβολή στην οικία Ινδαρέ, επιθέσεις στη νεολαία, εισβολή σε κινηματογράφο) επισήμανε ότι «όταν υπάρχει μία διαρκής κάλυψη ενός αρμόδιου υπουργού, αντικειμενικά, στο τέλος η ευθύνη βαραίνει τον πρωθυπουργό. Υπάρχει μία ενορχηστρωμένη δράση και θα έπρεπε ο πρωθυπουργός, αν δεν την επιδοκιμάζει, να έχει επιρρίψει την ευθύνη στον αρμόδιο υπουργό ή και να τον παραιτήσει».

Η κ. Αχτσιόγλου υπογράμμισε ότι «η έξαρση της καταστολής συνδέεται και με μία προσπάθεια της κυβέρνησης να αποπροσανατολίσει από τα πραγματικά προβλήματα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην κοινωνία και έχουν να κάνουν με την κατάσταση της πανδημίας και της οικονομίας».

Τέλος, επανέλαβε τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για την άμεση επίταξη ιδιωτικών κλινικών την οποία η κυβέρνηση δεν έχει κάνει, «επιτέλους, μετά από έναν χρόνο, να επιταχθούν οι ιδιώτες σε αυτόν τον “πόλεμο”».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.