Δεν προσέλαβαν γυναίκα γιατί δεν είχε εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού! – Μένει άνεργη επειδή έχει σοβαρές αλλεργίες

Δεν προσέλαβαν γυναίκα γιατί δεν είχε εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού! – Μένει άνεργη επειδή έχει σοβαρές αλλεργίες

Γυναίκα καταγγέλλει δημοσίως πως δεν προσελήφθη σε επιχείρηση διότι δεν έχει κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, όπως είπε η ίδια ο λόγος που δεν το έχει κάνει είναι γιατί έχει σοβαρές αλλεργίες.

Με την καταγγελία της η γυναίκα φέρνει στο προσκήνιο τις δυσκολίες που αναμένεται να υπάρξουν σε μη εμβολιασμένους πολίτες, εξαιτίας του τρόπου που έχει χειριστεί η κυβέρνηση το εμβολιαστικό πρόγραμμα, καθώς έδωσε μέχρι και το «πράσινο φως» για απολύσεις σε ανεμβολίαστους.

«Έψαχνα δουλειά ένα μήνα», είπε η κα Αντριάννα, «έχω ένα πάρα πολύ δυνατό βιογραφικό. Πήγα σε γνωστό πλαστικό χειρουργό και, μόλις είπα ότι δεν έχω εμβολιαστεί μου λένε “λυπούμαστε πάρα πολύ, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε στην πρόσληψη”», χωρίς να ερωτηθεί για τους λόγους που δεν έχει εμβολιαστεί.

«Δεν παρουσιάζομαι ως αρνητής, έχω κάποιους λόγους που προς το παρόν δεν μπορώ να κάνω το εμβόλιο. Ενδεχομένως να το κάνω αργότερα … έχω κάποιες σοβαρές αλλεργίες».

Και όλα αυτά έγιναν ενώ η πρόσληψη θεωρείτο σίγουρη, καθώς όπως είπε η ίδια «είχα πάει τέσσερις ημέρες, να εκπαιδευτώ, να δω το χώρο. Και όταν ήταν να γίνει η πρόσληψη, είπαν “λυπούμαστε πολύ, δεν μπορούμε να κάνουμε την πρόσληψη” … δεν με ρώτησε καν».

Το πώς καταπατώνται τα δικαιώματα των πολιτών περιέγραψε στην ίδια εκπομπή ο εργατολόγος Κώστας Τσουκαλάς, ο οποίος σημείωσε ότι ο μεν εργοδότης έχει το δικαίωμα να μην προσλάβει, αλλά επειδή το θέμα του εμβολιασμού «είναι προσωπικό δεδομένο … έχει δικαίωμα» ο υποψήφιος προς πρόσληψη «να μην τον ενημερώσει αν είναι εμβολιασμένος … θα μπορούσε να αρνηθεί πλήρως, ακριβώς επειδή είναι προσωπικό δεδομένο υγείας. Αλλά ο εργοδότης μπορεί να πει ότι είναι δικό του δικαίωμα, ως ιδιωτικός τομέας» να μην προσλάβει.

«Είναι άλλο το Δημόσιο, δεν θα μπορούσε να μπει τέτοιο κριτήριο σε μία προκήρυξη. Στον ιδιωτικό τομέα ο εργοδότης προσλαμβάνει με βάση τα κριτήρια που εκείνος θέλει», διευκρίνισε ο ίδιος, απλώς ως υποψήφιος εργαζόμενος σε μία συνέντευξη «δεν έχεις καμία υποχρέωση να τον ενημερώσεις».

Η επίσης παρούσα στη συζήτηση πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας και Πειραιά Ματίνα Παγώνη υπογράμμισε την σημασία του εμβολιασμού για το ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό και στον ιδιωτικό τομέα.

Ωστόσο η καταγγελία της γυναίκας που λόγω αλλεργίας δεν έχει ακόμη εμβολιαστεί και αποκλείεται από την εργασία αφορά σειρά άλλων μεγάλων κλάδων, από την εστίαση ως τον τουρισμό. Θέτει δηλαδή ευθέως θέμα παραβίασης προσωπικών δεδομένων και αποκλεισμό από την δυνατότητα εργασίας, με τον τρόπο που σχεδιάστηκε και υλοποιείται ο εμβολιασμός πολιτών και δίνονται τα σχετικά πιστοποιητικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.