ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Γιατί αυτή η χώρα των 5,5 εκατομμυρίων κατοίκων έχει σχεδόν… 2,5 εκατομμύρια σάουνες; (βίντεο)

Γιατί αυτή η χώρα των 5,5 εκατομμυρίων κατοίκων έχει σχεδόν… 2,5 εκατομμύρια σάουνες; (βίντεο)

Για κάποιους μια σάουνα μπορεί να μοιάζει με ένα δωμάτιο γεμάτο ατμό και να το παρομοιάζει με φούρνο. Μπορεί βλέποντας του Φινλανδούς να το έχουν στην καθημερινότητά τους, να νομίζει ότι το κάμουν για να ζεσταθούν από το κρύο κλίμα τους. Για τους Φινλανδούς όμως είναι ένα ιερό μέρος.

Είναι ένα ξεχωριστό μέρος που θα πάνε για να χαλαρώσουν ολοκληρωτικά. Και πάνω απ’ όλα είναι ένα μεγάλο μέρος της παράδοσης και της κουλτούρας της χώρας. Γι’ αυτό και υπάρχουν παντού. Και είναι τόσες πολλές. Στο διαδίκτυο μπορεί να διαβάσετε ότι είναι περισσότερες από τα αυτοκίνητα. Αν και κάτι τέτοιο δεν ισχύει, ο αριθμός τους είναι εξαιρετικά μεγάλος.

H χώρα έχει πληθυσμό 5,5 εκατομμύρια με τις σάουνες να πλησιάζουν τα 2,5 εκατομμύρια. Το λες και αρκετά μεγάλο νούμερο. Μπορείς να βρεις σάουνες σε σπίτια, σε εργοστάσια, σε αθλητικές εγκαταστάσεις, σε ξενοδοχεία, σε πλοία, ακόμα και σε ορυχεία. Το 99% των Φινλανδών μπαίνει σε μια σάουνα, τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα.

Εκτός από χαλάρωση και παράδοση, η σάουνα είναι και το «φάρμακο των φτωχών» αφού πιστεύουν ότι είναι πολλές οι θεραπείες που προσφέρει. Γι’ αυτό και οι σάουνες στη χώρα είναι σχεδόν 1 ανά 2 κατοίκους.

#8211;M
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.