Η Ρωσία στο πλευρό της Ελλάδας: Στέλνει άμεσα εναέρια μέσα με απόφαση του Β.Πούτιν!

Η Ρωσία στο πλευρό της Ελλάδας: Στέλνει άμεσα εναέρια μέσα με απόφαση του Β.Πούτιν!

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, στέκεται στον πλευρό της χώρας μας που τις τελευταίες επτά ημέρες πλήττεται από πυρκαγιές, καθώς στέλνει επιπλέον εναέρια μέσα, εκτός του «θηρίου» Beriev-200 το οποίο ουσιαστικά έσωσε μόνο του την Αθήνα.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Κρεμλίνο, ο Ρώσος πρόεδρος, έδωσε εντολή να αυξηθεί το ρωσικό δυναμικό που συμβάλλει στην καταπολέμηση των πύρινων μετώπων που έχουν εκδηλωθεί σε πολλές περιοχές της χώρας μας.

Συγκεκριμένα η Ρωσία θα στείλει 2 αεροσκάφη Ilyushin Il-76 και 2 ελικόπτερα Mil Mi-8

«Με απόφαση του Προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, το αίτημα για έκτακτη αποστολή επιπλέον εναέριων μέσων πυρόσβεσης από τη Ρωσία, που μετέφεραν πριν από λίγο ο Πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης και ο ΥΠΕΞ Ν.Δένδιας στους Ρώσους ομολόγους τους, έγινε δεκτό. Η ανταπόκριση θα είναι άμεση», ανακοίνωσε η ρωσική πρεσβεία.

«Σε σχέση με την έκτακτη έκκληση της ελληνικής κυβέρνησης, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξε την αύξηση της ρωσικής ομάδας που κατασβήνει πυρκαγιές σε κεντρικές περιοχές της Ελληνικής Δημοκρατίας», επεσήμανε το Κρεμλίνο.

https://twitter.com/RFEmbassyGr/status/1424726344747847682

https://twitter.com/MVarvitsiotis/status/1424740862374858756?s=20

Νωρίτερα σήμερα, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε επικοινωνία του με τον Ρώσο ομόλογό του, Μιχαήλ Μισούστιν, εξήρε τη συμβολή του ρωσικού γίγαντα Beriev – 200 στην αντιμετώπιση της πύρινης λαίλαπας και δόθηκε έμφαση στη δυνατότητα παροχής επιπλέον αεροσκαφών.

Παράλληλα, ο κ. Μισούστιν εξέφρασε τη συμπαράσταση προς την Ελλάδα και εκ μέρους του Ρώσου Προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν, ενώ επανέλαβε την πρόσκληση προς τον Κυρ. Μητσοτάκη να επισκεφθεί τη Μόσχα, κάτι που αναμένεται πριν το τέλος του έτους.

Ταυτόχρονα, και ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σεργκέι Λαβρόφ ζήτησε ένα δεύτερο αεροσκάφος Beriev – 200 για την κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών.

Αξίζει να σημειωθεί πως ήδη από τις 30 Ιουνίου, το ρωσικό θηρίο Beriev -200 βρίσκεται στην Ελλάδα και συμμετέχει καθημερινά στην κατάσβεση πολλών πυρκαγιών και, σύμφωνα με Έλληνες ειδικούς, έχει επιδείξει υψηλή απόδοση και αποτελεσματικότητα.

Η Ρωσία στέλνει αυτή τη βοήθεια παρόλο που η κυβέρνηση Μητσοτάκη έστειλε πριν ένα μήνα ελληνικά F-16 να συμμετάσχουν σε εικονικό βομβαρδισμό ρωσικών πλοίων. Την ίδια ώρα η συνδρομή των ΗΠΑ στην Ελλάδα για την κατάσβεση της πυρκαγιάς ήταν ένα… κατασκοπευτικό ORION P8.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.