ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μάθιου Λοτζ: Ο νέος Βρετανός πρέσβης επέδωσε τα διαπιστευτήριά του – «Έχω στενούς δεσμούς με την Ελλάδα»

Μάθιου Λοτζ: Ο νέος Βρετανός πρέσβης επέδωσε τα διαπιστευτήριά του – «Έχω στενούς δεσμούς με την Ελλάδα»

Ο Μάθιου Λοτζ, ο νέος Βρετανός πρέσβης, επέδωσε σήμερα τα διαπιστευτήριά του στην Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Πρόκειται για το δεύτερο διορισμό του Μάθιου Λοτζ στην Αθήνα – η πρώτη του θητεία ήταν μεταξύ 1998 και 2000, όταν διετέλεσε Γραμματέας Α’ Πολιτικού Τμήματος.

«Mε ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση, αναλαμβάνω καθήκοντα πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα, μια χώρα με την οποία έχω στενούς δεσμούς τα τελευταία 21 χρόνια», δήλωσε αμέσως μετά την επίσημη τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Θα έχω την τιμή και το προνόμιο να εκπροσωπώ τη χώρα μου, να βρίσκομαι δίπλα στους συμπατριώτες μου στην Ελλάδα και να συμβάλλω στην καλλιέργεια των ήδη εξαιρετικών διμερών μας σχέσεων, ώστε να αντιμετωπίσουμε μαζί τις κοινές προκλήσεις και να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις της νέας πραγματικότητας που διαμορφώνεται», πρόσθεσε.

Ο Μάθιου Λοτζ κατετάγη στο Σώμα Πεζοναυτών του Βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού το 1986, αμέσως μετά το Γυμνάσιο και υπηρέτησε ως αξιωματικός. Συνέχισε τη θητεία του στη Νορβηγία και τις Ηνωμένες Πολιτείες και αργότερα συμμετείχε σε αποστολές στη Βόρεια Ιρλανδία και την Κένυα.

Τα πρώτα χρόνια της διπλωματικής του σταδιοδρομίας , ο Μάθιου Λοτζ ασχολήθηκε με θέματα Βαλκανίων και Ανατολικής Μεσογείου και υπηρέτησε στη Γεωργία και την Αρμενία. Ο πρώτος διπλωματικός του διορισμός ήταν στην Αθήνα (1998-2000) και ακολούθησαν το Παρίσι (2001) και η Μόνιμη Αντιπροσωπεία του ΗΒ στην ΕΕ στις Βρυξέλλες (2001-2003). Το 2007 ανέλαβε καθήκοντα Αναπληρωτή του Πρέσβη στη Βαγδάτη. Επιστρέφοντας από το Ιράκ το 2008 φοίτησε στην Ακαδημία Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου (Higher Command and Staff Course, UK Defence Academy) και κατόπιν ανέλαβε επικεφαλής του Τμήματος του FCO για το Αφγανιστάν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από το 2010 ως το 2013 διετέλεσε Πρέσβης στη Φινλανδία και από το 2014 έως 2017 Πρέσβης στο Κουβέιτ. Το 2017 ανέλαβε καθήκοντα Πληρεξούσιου Υπουργού στην Πρεσβεία στο Παρίσι και ταυτόχρονα Πρέσβη και Μόνιμου Αντιπροσώπου του ΗΒ στην UNESCO (2017-2021).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.