Εγκαινιάστηκε στο Λονδίνο το πρώτο γηροκομείο για… ομοφυλόφιλους ηλικιωμένους (φώτο)

Εγκαινιάστηκε στο Λονδίνο το πρώτο γηροκομείο για… ομοφυλόφιλους ηλικιωμένους (φώτο)

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Sadiq Khan, έκοψε την κορδέλα του ουράνιου τόξου εγκαινιάζοντας το πρώτο γηροκομείο της χώρας αποκλειστικά για άτομα ΛΟΑΤΚΙ.

Όπως υποστήριξε ο Khan, οι ΛΟΑΤΚΙ+ άνθρωποι στο Λονδίνο δεν πρέπει να γίνονται «απλά ανεχτοί», αλλά «να έχουν τον σεβασμό μας» και «να τους αγκαλιάζουμε». Η Tonic Housing, μια μη κερδοσκοπική οργάνωση της εν λόγω κοινότητας, έχει κάνει ένα μεγάλο ταξίδι για να φτάσει στο σημείο να καταφέρει να πραγματοποιήσει τα εγκαίνια της συγκεκριμένης δομής.

Το γηροκομείο ιδρύθηκε το 2014 και αποσκοπούσε στην αντιμετώπιση θεμάτων μοναξιάς και απομόνωσης των ΛΟΑΤΚΙ+ ηλικιωμένων. Το ΛΟΑΤΚΙ+ γηροκομείο άνοιξε, σύμφωνα με το avmag, όταν η Tonic εξασφάλισε δάνειο 5,7 εκατομμυρίων λιρών από τον δήμαρχο του Λονδίνου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.