ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Φατάχ αλ Σίσι: Έρχεται Αθήνα ο πρόεδρος της Αιγύπτου – Θα συναντηθεί με τον Κ.Μητσοτάκη

Φατάχ αλ Σίσι: Έρχεται Αθήνα ο πρόεδρος της Αιγύπτου – Θα συναντηθεί με τον Κ.Μητσοτάκη

Στην Αθήνα για να επισκεφτεί τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη έρχεται την Τρίτη ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι.

Αφορμή της επίσκεψής του είναι η τριμερής συνάντηση Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου, παράλληλα όμως ο Σίσι ανταποδίδει και την επίσημη επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Κάιρο στις αρχές του καλοκαιριού. Στην τριμερή συνάντηση θα συμμετάσχει και ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης.

Της τριμερούς συνάντησης σε επίπεδο κορυφής, που θα γίνει στην Αθήνα, είχε προηγηθεί προπαρασκευαστική συνάντηση των τριών χωρών σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών, πριν από τρεις εβδομάδες στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Τώρα, οι τρεις ηγέτες αναμένεται να επαναβεβαιώσουν τη συμμαχία που έχει συναφθεί και να κουβεντιάσουν αναλυτικά όλες τις τελευταίες γεωπολιτικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου είχε επισκεφθεί την Αθήνα και πέρυσι τον Νοέμβριο.

Ολοκληρώνεται η συμφωνία ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας-Αιγύπτου

Μία συμφωνία μεγάλης γεωπολιτικής και ενεργειακής σημασίας για ολόκληρη την Ευρώπη υπογράφουν σήμερα η Ελλάδα και η Αίγυπτος, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές. Αφορά την πρώτη διασύνδεση της Ευρώπης με την Αφρική στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, οι βάσεις της οποίας μπαίνουν σήμερα στην Αθήνα με τις υπογραφές στη συμφωνία ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας-Αιγύπτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συμφωνία υπάρχει ρητή αναφορά στην ανάγκη σεβασμού της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων των δύο χωρών στις ΑΟΖ και στις θαλάσσιες ζώνες τους, σύμφωνα με τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας.

Με τη συμφωνία η Ελλάδα φιλοδοξεί να καταστεί κόμβος ηλεκτρικής πράσινης ενέργειας, ενώ συμβάλλει δυναμικά στη συζήτηση για την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνεται, ότι προβλέπεται να εξεταστεί η προοπτική ένταξης του έργου στα Έργα Κοινού Ενδιαφέροντος (PCI) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο της διασύνδεσης των Διευρωπαϊκών Δικτύων Ενέργειας, κάτι που θα διευκολύνει τόσο την αδειοδότηση όσο και τη χρηματοδότηση του έργου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.