ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ρωσία: Ενέκρινε το αίτημα αμερικανικών αεροπορικών εταιριών για υπερπτήσεις στον ρωσικό εναέριο χώρο

Ρωσία: Ενέκρινε το αίτημα αμερικανικών αεροπορικών εταιριών για υπερπτήσεις στον ρωσικό εναέριο χώρο

Τα αιτήματα αμερικανικών αεροπορικών εταιριών για υπερπτήσεις, καθώς μερικές αεροπορικές εταιρίες μεταφοράς εμπορευμάτων επιζητούν πρόσθετα δικαιώματα υπερπτήσεων στο ρωσικό εναέριο χώρο, ενέκρινε η ρωσική κυβέρνηση σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο των Εξωτερικών.

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ αρνήθηκε να ανακοινώσει τον αριθμό των δικαιωμάτων υπερπτήσεων που εγκρίθηκαν.

Η αεροπορική εταιρία United ανακοίνωσε χθες ότι «έλαβε τις απαραίτητες εγκρίσεις υπερπτήσεων από τις ρωσικές αρχές ώστε να συνεχίσει τις απευθείας πτήσεις στην Ινδία κατά τη διάρκεια του χειμώνα, χωρίς διακοπές».

Το αμερικανικό υπουργείο των Εξωτερικών οργάνωσε μία συνάντηση με τις αεροπορικές εταιρίες για να συζητήσει το ζήτημα που προέκυψε την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με αξιωματούχους των αεροπορικών εταιριών.

Η Ρωσία ενέκρινε τις υπερπτήσεις των αμερικανικών εταιριών

Νωρίτερα σήμερα, είχε γίνει γνωστό ότι μία εμπορική ένωση που εκπροσωπεί τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρίες επιβατών, αλλά και εμπορευμάτων, ζήτησε από το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ «να δράσει άμεσα» για την κάλυψη των αναγκών αμερικανικών αεροπορικών εταιριών και να διασφαλίσει δικαιώματα για τις υπερπτήσεις τους, στον εναέριο χώρο της Ρωσίας, σύμφωνα με μία επιστολή που διάβασε το Reuters.

Η ένωση Airlines for America, που εκπροσωπεί την American Airlines, την Delta Airlines, την FedEx Corp, την United Parcel Service, αλλά και άλλες αεροπορικές εταιρίες, σε μία επιστολή της στις 14 Οκτωβρίου, ζήτησε από τον Αμερικανό υπουργό των Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν να παρέμβει.

«Αρκετές αμερικανικές αεροπορικές εταιρίες χρειάζονται άμεσα πρόσθετα δικαιώματα για υπερπτήσεις στο ρωσικό εναέριο χώρο προκειμένου να καλύψουν ανάγκες της αγοράς», ανέφερε η ίδια επιστολή, προσθέτοντας ότι χωρίς πρόσθετα δικαιώματα «οι αμερικανικές αεροπορικές εταιρίες θα αναγκαστούν να πραγματοποιούν πτήσεις ακολουθώντας εναλλακτικά και μη αποδοτικά σχέδια πτήσεων, με συνέπεια τις ποινές για χρονικές καθυστερήσεις, τις διακοπές των πτήσεων για την επίλυση τεχνικών προβλημάτων, την αύξηση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, αλλά και την απώλεια ιστορικών δικαιωμάτων θέσεων εξυπηρέτησης σε αεροδρόμια».

H πρεσβεία της Ρωσίας στην Ουάσινγκτον δεν ανταποκρίθηκε σε αιτήματα σχολιασμού. Η ένωση των αεροπορικών εταιριών, επίσης, δεν σχολίασε.

Το αμερικανικό υπουργείο των Εξωτερικών επιβεβαίωσε ότι έλαβε την επιστολή και πρόσθεσε ότι «η Ρωσία ενέκρινε τις αιτήσεις των αμερικανικών εταιριών για υπερπτήσεις την προηγούμενη εβδομάδα. Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ συνεχίζει να συνεργάζεται με τις αρμόδιες ρωσικές αρχές για να διασφαλίσει τη διεύρυνση των ευκαιριών αεροπορικής συνεργασίας για τις αμερικανικές αεροπορικές εταιρίες».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγές ανέφεραν ότι η αμερικανική κυβέρνηση διεξήγαγε εκτεταμένες συζητήσεις μεταξύ των υπηρεσιών της, για το συγκεκριμένο ζήτημα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.