Πως έφυγε απο την ζωή η τότε 15χρονη πρωταθλήτρια Ιρίνα Ριμπνίκοβα

Πως έφυγε απο την ζωή η τότε 15χρονη πρωταθλήτρια Ιρίνα Ριμπνίκοβα

Έχουν περάσει σχεδόν τρία χρόνια από την αποφράδα 8η Δεκεμβρίου του 2018, όταν η 15χρονη Ιρίνα Ριμπνίκοβα έφυγε από τη ζωή με τον πλέον τραγικό και παράλογο τρόπο.

Η Ιρίνα ήταν πρωταθλήτρια στο παγκράτιο, ένα από τα πιο δύσκολα στυλ των λεγόμενων μικτών πολεμικών τεχνών (MMA), αλλά δυστυχώς δεν θα μάθουμε ποτέ το πού θα μπορούσε να είχε φτάσει.

Όταν η Ιρίνα μπήκε στην μπανιέρα του σπιτιού της στο Μπρατσκ, πήρε μια απόφαση που έμελλε να αποβεί μοιραία. Αποφάσισε να πάρει μαζί της το κινητό τηλέφωνο το οποίο έβαλε να φορτίζεται σε μια διπλανή πρίζα. Αυτό ήταν το μεγάλο της λάθος. Σε μια ανύποπτη στιγμή, το τηλέφωνο της γλίστρησε από τα χέρια και έπεσε στο νερό.

Ο επικεφαλής του τμήματος Ραδιοηλεκτρονικών του Πανεπιστημίου του Ιρκούτσκ, Γιούρι Αγκραφόνοφ, μιλώντας σε μια εφημερίδα εξήγησε ποια ήταν η αιτία του θανάτου της.
«Ως γνωστόν, το νερό είναι καλός αγωγός του ηλεκτρισμού και όταν το τηλέφωνο έπεσε μέσα ακόμα και αν δεν είχε συνδεθεί στο ηλεκτρικό δίκτυο, του οποίου η τάση είναι 220 βολτ, το ατύχημα ήταν αναπόφευκτο», ανέφερε. Μέσα σ’ όλα, η Ιρίνα ήταν μόνη της στο διαμέρισμα την ώρα της τραγωδίας και η σορός της βρέθηκε από τους δικούς της που έκαναν την τραγική ανακάλυψη.

Ο αθλητίατρος της Ομοσπονδίας Παγκράτιου πήγε κι αυτός στο σπίτι και φυσικά είπε το αυτονόητο ότι υπό αυτές τις συνθήκες, ήταν σχεδόν αδύνατο να αποφευχθεί το δυστύχημα, ακόμα και αν κάποιος ήταν παρών στο διαμέρισμα. Παρά το πολύ νεαρό της ηλικίας της, η Ιρίνα είχε αξιοθαύμαστες διακρίσεις, ούσα ήδη πρωταθλήτρια Ρωσίας. Το είδωλο της ήταν ο Νταγκεστανός θρύλος των MMA, Χαμπίμπ Νουρμαγκομέντοφ, καθώς διαρκώς έλεγε το πόσο ήθελε να του μοιάσει. Λίγους μήνες πριν πεθάνει, είχε επιλεγεί στην Εθνική ομάδα Νεανίδων ώστε να εκπροσωπήσει τη χώρα της σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η μεγάλη της αδερφή, Τατιάνα, δεν μπορούσε να χωνέψει αυτό που έγινε και είπε: «Η Ιρίνα ήταν ένας ευγενικός και λαμπερός άνθρωπος. Η μικρή μου κόρη Αλίσα τη λάτρευε και τη φώναζε “νταντά”. Τον Αύγουστο είχε γίνει η νονά της και τώρα δεν είναι εδώ…».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.