ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Κορωνοϊός – Γερμανία: Υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού ο Όλαφ Σολτς

Κορωνοϊός – Γερμανία: Υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού ο Όλαφ Σολτς

Υπέρ της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού των πολιτών της Γερμανίας φαίνεται να τάσσεται ο επερχόμενος καγκελάριος της χώρας, Όλαφ Σολτς, σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν σε τηλεδιάσκεψη που είχε με τους 13 πρωθυπουργούς των κρατιδίων της Γερμανίας.

Ο O. Σολτς θα προωθήσει το θέμα σε όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα της Γερμανίας ώστε να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση προτού γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Η Γερμανία έχει αποκλείσει μέχρι τώρα τη ριζοσπαστική επιλογή της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, την οποία υιοθέτησε η γειτονική της Αυστρία.

Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός αποφασίστηκε πρόσφατα για το προσωπικό των οίκων ευγηρίας και των νοσοκομείων, όπως και για τους στρατιώτες του γερμανικού ομοσπονδιακού στρατού (Μπούντεσβερ) και αναμένεται σύντομα να τεθεί σε ισχύ.

Ωστόσο η υγειονομική κατάσταση παραμένει πολύ τεταμένη, με το ποσοστό συχνότητας εμφάνισης των κρουσμάτων να είναι σήμερα 452,2 ανά 100.000 κατοίκους. Σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, εξετάζεται κυρίως το κλείσιμο των μπαρ και των νυχτερινών κέντρων.

Η εκστρατεία εμβολιασμού επέτρεψε μέχρι σήμερα τον πλήρη εμβολιασμό σχεδόν 57 εκατομμυρίων ανθρώπων (68,5%).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός, τον οποίο απέρριπτε επί μακρόν η πλειοψηφία των Γερμανών, στο εξής ζητείται από σχεδόν τα δύο τρίτα αυτών (64%), σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση των μέσων ενημέρωσης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.