ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Αλεξάντερ Λουκασένκο: Αμελητέο το αντίκτυπο στην οικονομία της χώρας του απο τις κυρώσεις της Ευρώπης

Αλεξάντερ Λουκασένκο: Αμελητέο το αντίκτυπο στην οικονομία της χώρας του απο τις κυρώσεις της Ευρώπης

Ο Λευκορώσος πρόεδρος Αλεξάντερ Λουκασένκο, δηλώνει ότι οι συνέπειες από τις κυρώσεις της Δύσης, είναι «αμελητέες» σε σχέση με την οικονομική ανάπτυξη της χώρας του τόνισε σε συνέντευξη του.

Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, την περίοδο από Ιανουάριο έως τον Οκτώβριο του 2021, το ΑΕΠ της χώρας αυξήθηκε κατά 2,4% κάθε χρόνο.
«Δεν μπορώ να πω στοιχεία για αυτήν την ζημιά. Προσπαθούμε να ελαχιστοποιήσουμε τον αντίκτυπο των κυρώσεων. Φυσικά, χάνουμε κάτι. Αλλά σε σχέση με το πώς πήγαμε αυτήν τη χρονιά, πρόκειται για αμελητέα ποσότητα. Δεν δίνω εντολή να μετρήσουμε, γιατί θα είναι πιο ακριβό να το υπολογίσω», είπε ο Λουκασένκο.

Σύμφωνα με τον Λευκορώσο πρόεδρο, δεν έκλεισαν επιχειρήσεις στην Λευκορωσία κατά τη διάρκεια της πανδημίας, δεν σταμάτησαν την λειτουργία της οικονομίας. «Η οικονομία δεν σταμάτησε και είμαστε τυχεροί για αυτό», τόνισε ο Λουκασένκο, εξηγώντας ότι οι Λευκορώσοι παραγωγοί είχαν μία ευκαιρία να αναπτύξουν προμήθειες για τα προϊόντα τους σε ξένες αγορές ενώ άλλες χώρες ανακοίνωναν lockdown.

«Ανακοινώθηκε lockdown αλλά εμείς διαθέτουμε καταναλωτικά αγαθά…Και όταν σημειώθηκε μία διακοπή, μία ύφεση στη Ρωσία, η Λευκορωσία δούλεψε και προσφέραμε σε αυτήν την αγορά. Είχαμε μία τεράστια αγορά και μία μεγάλη ευκαιρία να πουλήσουμε τα προϊόντα μας. Αυτό συνεχίστηκε αυτό τον χρόνο. Οι εξαγωγές πήγαν καλά. Επομένως, είχαμε μία καλή χρονιά», επισήμανε ο πρόεδρος της χώρας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Αυτό μας βοήθησε να ελαχιστοποιήσουμε τις απώλειες από τις κυρώσεις», κατέληξε ο Α. Λουκασένκο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.