Βραζιλία: Τέταρτο κρούσμα της παραλλαγής Όμικρον εντοπίστηκε στην χώρα

Βραζιλία: Τέταρτο κρούσμα της παραλλαγής Όμικρον εντοπίστηκε στην χώρα

Η Βραζιλία ανακοίνωσε σήμερα ένα τρίτο κρούσμα της παραλλαγής Όμικρον του κορωνοϊού, θέτοντας εν αμφιβόλω τα σχέδια να χαλαρώσει τους περιορισμούς ενόψει των εορτών, έπειτα από μια μείωση των δεικτών μολύνσεων. Το τρίτο κρούσμα, ένας ασυμπτωματικός 29χρονος, διαγνώστηκε θετικός στο διεθνές αεροδρόμιο του Σάο Πάολο, αφότου αφίχθη από την Αιθιοπία, έγινε γνωστό από το πολιτειακό υπουργείο Υγείας.

Χθες, δύο Βραζιλιάνοι ιεραπόστολοι στη Νότια Αφρική διαγνώστηκαν θετικοί στην παραλλαγή στο ίδιο αεροδρόμιο, τα πρώτα κρούσματα της Όμικρον που καταγράφηκαν στη Λατινική Αμερική.

Οι υγειονομικές αρχές του Σάο Πάολο ανέφεραν σήμερα ότι και οι τρεις φορείς της νέας παραλλαγής είχαν εμβολιαστεί πλήρως κατά της Covid-19, αν και δεν είναι σαφές πότε ακριβώς έκαναν τα εμβόλιά τους.

Η πολιτειακή κυβέρνηση είπε ότι θα επανεξετάσει τα σχέδια να χαλαρώσει τους κανόνες χρήσης της μάσκας, μπροστά στην παρουσία της νέας παραλλαγής στην πολιτεία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο υπουργός Υγείας της πολιτείας Ζαν Γκοριντσέιν προέτρεψε εκατομμύρια Βραζιλιάνους, που έχουν λάβει μονάχα την πρώτη δόση του εμβολίου, να ολοκληρώσουν τον εμβολιασμό τους προκειμένου να επιβραδύνουν τη διασπορά του ιού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.