ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

ΗΠΑ: Η Moderna έχασε έφεση για το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας του εμβολίου – «Βουτιά» 7% για τη μετοχή

ΗΠΑ: Η Moderna έχασε έφεση για το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας του εμβολίου – «Βουτιά» 7% για τη μετοχή

Ισχυρές απώλειες άνω του 7% καταγράφει την Τετάρτη η μετοχή της φαρμακευτικής Moderna, καθώς η αμερικανική εταιρεία έχασε την έφεση για την κατοχύρωση του διπλώματος ευρεσιτεχνίας του εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η Moderna έχασε την δικαστική διαμάχη με την Arbutus Biopharma (η μετοχή της οποίας εκτοξέυτηκε κατά 65% στο άκουσμα της είδησης) αναφορικά με το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας του εμβολίου κατά της Covid-19, καθώς δικαστήριο των ΗΠΑ δεν έκανε δεκτή την έφεση της εταιρείας, επιβεβαιώνοντας με αυτόν τον τρόπο την απόφαση του Συμβουλίου Δοκιμών και Εφέσεων για Διπλώματα Ευρεσιτεχνίας των ΗΠΑ σχετικά με δύο διπλώματα ευρεσιτεχνίας.

Όπως αναφέρει το Reuters, η παραπάνω δικαστική απόφαση θα μπορούσε να αλλάξει άρδην τον χάρτη των εμβολίων κατά της Covid-19, καθώς πλέον δεν διασφαλίζεται πως ανταγωνίστριες εταιρείες θα μπορούσαν να προσφύγουν εναντίον της Moderna, καθιστώντας το εμβόλιο της αμερικανικής εταιρείας «ευάλωτο» σε αγωγές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εκπρόσωπος της Moderna, αναφερόμενος στην διαστική απόφαση, τόνισε πως η παραπάνω γνωμάτευση δεν αφορά στη διαμάχη της εταιρείας με τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας των ΗΠΑ (CDC) σχετικά με το αν επιστήμονες του οργανισμού έπρεπε να είχαν συμπεριληφθεί ως συν-εφευρέτες του εμβολίου της εταιρείας σε μια αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.