ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ρωσία: Πολύ σύντομα εμβόλιο κατά της παραλλαγής Όμικρον!

Ρωσία: Πολύ σύντομα εμβόλιο κατά της παραλλαγής Όμικρον!

Ο διευθυντής του Ερευνητικού Κέντρου επιδημιολογίας και μικροβιολογίας Γκαμαλέι της Μόσχας, που παρασκεύασε το Sputnik V κατά του κορωνοϊού, Αλεξάντρ Γκίντσμπουργκ, εξέθεσε την ύποπτη υστερία των δυτικών αναφορικά με την εμφάνιση της παραλλαγής Όμικρον του Covid-19 και αποκάλυψε ότι «οι πειραματικές εργασίες για τη δημιουργία ενός νέου εμβολίου κατά της μετάλλαξης Όμικρον δεν θα διαρκέσουν περισσότερο από 10 ημέρες στη Ρωσία»!

Την ίδια στιγμή η επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Ιατρικής και Βιολογικής Υπηρεσίας (FMBA), Βερόνικα Σκβαρτσόβα, μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι «Ρωσία-24» είπε ότι «Το ρωσικό φάρμακο κατά του κορωνοϊού Mir-19 θα είναι αποτελεσματικό κατά της μετάλλαξης Όμικρον», δήλωσε.

Ας δούμε αναλυτικά τι δήλωσαν οι δύο Ρώσοι αξιωματούχοι του τομέα της υγείας, «τελειώνοντας» ουσιαστικά την περίεργη φρενίτιδα που έχει ξεσπάσει πάλι στις δυτικές χώρες για την μετάλλαξη:

«Οι πειραματικές εργασίες για την απόκτηση ενός νέου εμβολίου κατά του στελέχους Όμικρον δεν θα διαρκέσουν περισσότερο από 10 ημέρες. Το υπόλοιπο διάστημα αναλώνεται σε ρυθμιστικές διαδικασίες. Δηλαδή, διαδικασίες που έχουν σχέση με την αδειοδότηση και τις αποδείξεις ότι το εμβόλιο αυτό είναι ασφαλές και μονογονιδιακό» δήλωσε ο Γκίντσμπουργκ.

Ο ίδιος προσέθεσε ότι δεδομένων των διαδικασιών αυτών, η έγκριση του εμβολίου κατά της παραλλαγής Όμικρον από το υπουργείο Υγείας ενδέχεται να απαιτήσει διάστημα 45-50 ημερών.

Η Σκβαρστόβα δήλωσε ότι η δεύτερη φάση των κλινικών δοκιμών του φαρμάκου Mir-19 δείχνει ότι υπερέχει σε σχέση με τα υπάρχοντα φάρμακα κατά του κορωνοϊού.

«Οι κλινικές δοκιμές της δεύτερης φάσης επιβεβαίωσαν το εξαιρετικά σημαντικό όφελος αυτού του αντιιικού φαρμάκου (Mir-19) σε σχέση με την καθιερωμένη θεραπεία που λαμβάνουν οι ασθενείς στο νοσοκομείο και όχι σε σχέση με το εικονικό φάρμακο (placebo)», δήλωσε η ίδια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Να συμπληρώσουμε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί παρά την παγκόσμια χρήση του σε 2,5 δισ. ανθρώπους σε 68 χώρες, ούτε μια σοβαρή παρενέργεια, ούτε ένας θάνατος ανθρώπου από το εμβόλιο Sputnik-V, ενώ ήταν η πρώτη χώρα που παρασκεύασε και παρουσίασε το εμβόλιο σε χρόνο-ρεκόρ τον Αύγουστο του 2020!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.