ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θα «φάει» καλά στην Ευρωβουλή η Ελεωνόρα. Θα δοξάσει (και αυτή...) το όνομα της Ελλάδας!

Έληξε μετά από τρεις ημέρες και χωρίς κανέναν κρούσμα η καραντίνα των επιβατών πλοίου στην Αργεντινή

Όλοι οι επιβάτες και τα μέλη του πληρώματος υποβλήθηκαν σε τεστ PCR μέσα σε 24 ώρες ενόσω το σκάφος βρισκόταν στο Μπουένος Άιρες

Έληξε μετά από τρεις ημέρες και χωρίς κανέναν κρούσμα η καραντίνα των επιβατών πλοίου στην Αργεντινή

Ήρθη χθες Πέμπτη το μέτρο της απομόνωσης των 300 και πλέον ανθρώπων πάνω σε επιβατικό πλοίο στα ανοικτά της Αργεντινής, αφού τα τεστ που διενεργήθηκαν δεν επιβεβαίωσαν πως υπάρχει κρούσμα του νέου κορωνοϊού, μολαταύτα το σκάφος δεν θα επιτραπεί να κάνει σταθμό στο Πουέρτο Μαδρίν, σύμφωνα με τις αρχές.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε πως ήρε το μέτρο της απομόνωσης, που αποφάσισε να επιβάλει την Τρίτη «προληπτικά», παρότι συνεχιζόταν «η αποτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης πάνω στο Hamburg».

Στο πλοίο, που κάνει κρουαζιέρα στον νότιο Ατλαντικό, κηρύχθηκε συναγερμός έπειτα από τον σταθμό του την Παρασκευή στο Μπουένος Άιρες, καθώς υπήρχε η υποψία πως ανάμεσα στους επιβαίνοντες βρισκόταν άνθρωπος που έχει προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό, με φόντο την παγκόσμια ανησυχία για τη νέα παραλλαγή του, την Όμικρον. Το Hamburg, που πλέει υπό σημαία Μπαχαμών, είχε κάνει προηγουμένως σταθμό στο Πράσινο Ακρωτήρι, στα ανοικτά της Αφρικής.

Όλοι οι επιβάτες και τα μέλη του πληρώματος υποβλήθηκαν σε τεστ PCR μέσα σε 24 ώρες ενόσω το σκάφος βρισκόταν στο Μπουένος Άιρες. Οι εξετάσεις είχαν σε όλες τις περιπτώσεις αρνητικά αποτελέσματα. Όμως τη Δευτέρα, μια γυναίκα, μέλος του υγειονομικού προσωπικού του σκάφους, έκανε τεστ αντιγόνων με θετικό αποτέλεσμα. Κατόπιν, υποβλήθηκε σε νέο τεστ PCR – ήταν αρνητικό.

Το σκάφος πλέει ανοικτά του Πουέρτο Μαδρίν, 1.300 χιλιόμετρα από το Μπουένος Άιρες, όμως η δημοτική αρχή –που είχε απαγορεύσει τον ελλιμενισμό του την Τρίτη– δεν είχε άρει την απαγόρευση αυτή χθες, επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή στον οργανισμό του λιμανιού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το πλοίο «συνεχίζει την πορεία του προς νότον», είπε η πηγή στο Πουέρτο Μαδρίν, χωρίς να είναι ωστόσο σε θέση να επιβεβαιώσει εάν κατευθύνεται στον επόμενο σταθμό του, την Ουσουάια, η οποία απέχει κάπου 3.000 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της Αργεντινής. Με βάση τουλάχιστον το δηλωτικό επιβατών και φορτίου στα αρχεία των αργεντίνικων λιμενικών αρχών, το Hamburg πρόκειται να κάνει σταθμό στην Ουσουάια την 20ή Δεκεμβρίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.