ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Γερμανία: Περισσότερα μέτρα ζητούν οι πολίτες σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις

Γερμανία: Περισσότερα μέτρα ζητούν οι πολίτες σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις

Η συντριπτική πλειοψηφία των Γερμανών τάσσεται υπέρ της γενικής υποχρέωσης εμβολιασμού.

Η συντριπτική πλειοψηφία, εμφανίζεται δυσαρεστημένη από τη διαχείριση της υπηρεσιακής κυβέρνησης σε αυτή τη φάση της πανδημίας και ζητά ακόμη αυστηρότερα μέτρα περιορισμού.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση «DeutschlandΤrend» για λογαριασμό του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, το 79% των ερωτηθέντων εκφράζει λιγότερη ή περισσότερη δυσαρέσκεια για τη διαχείριση της κρίσης, ενώ είναι ενδεικτικό ότι με τους χειρισμούς του υπηρεσιακού υπουργού Υγείας Γενς Σπαν εκφράζεται ικανοποιημένο μόνο το 26%, όταν τον Σεπτέμβριο το αντίστοιχο ποσοστό έφθανε το 37%. Επιπλέον, την αντίστοιχη εποχή πέρυσι, χωρίς εμβόλια και με παρατεταμένα lockdown, δυσαρεστημένο δήλωνε το 56% των πολιτών.

Η δυσαρέσκεια αυτή τη στιγμή αφορά το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν παίρνει «αρκετά αυστηρά» μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας, όπως δηλώνει το 60%. Το 27% θεωρεί ότι το λιανεμπόριο θα έπρεπε να κλείσει και το 33% ότι θα έπρεπε να κλείσουν και τα σχολεία, το 64% ζητά να κλείσουν τα μπαρ και οι ταβέρνες και το 57% οι χριστουγεννιάτικες αγορές. Τη διεξαγωγή των ποδοσφαιρικών αγώνων χωρίς θεατές ζητά το 81%.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το 71% των πολιτών πάντως τάσσεται υπέρ της εισαγωγής της γενικής υποχρέωσης εμβολιασμού των ενηλίκων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.