ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Εικόνες φρίκης στο Αφγανιστάν: Άστεγοι δίνουν ηρωίνη σε σκύλους – Τους χρησιμοποιούν για να μένουν ζεστοί

Οι Ταλιμπάν έχουν δεσμευτεί για πάταξη του εμπορίου ναρκωτικών ουσιών

Εικόνες φρίκης στο Αφγανιστάν: Άστεγοι δίνουν ηρωίνη σε σκύλους – Τους χρησιμοποιούν για να μένουν ζεστοί

Οι σκηνές φτώχειας στο Αφγανιστάν πυροδοτούν παγκόσμια ανησυχία.

Άνδρες καπνίζουν ηρωίνη ανάμεσα σε ανατιναγμένους τοίχους στα νοτιοδυτικά της Καμπούλ. Δεν είναι άλλωστε ασυνήθιστη η χρήση οπιούχων στο Αφγανιστάν, παρόλο που οι Ταλιμπάν έχουν δεσμευτεί να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα του εμπορίου να ναρκωτικών στην περιοχή.

Χρόνιος χρήστης ναρκωτικών ουσιών ο Αχμάντ, ο οποίος έχει διαπράξει σειρά ληστειών, ενώ συλλέγει μπουκάλια για ανακύκλωση.

Κοντά του βρίσκεται ένας σκύλος που περιπλανάται στους δρόμους της Καμπούλ, εκεί όπου γεννήθηκε. Ο Αχμάντ τοποθετεί ένα μπουκάλι, που έχει συλλέξει, στη μύτη του σκύλου και βάζει στο επίμαχο σημείο ηρωίνη. Λίγο αργότερα, το τετράποδο δεν μπορεί να κινηθεί, μένει ακινητοποιημένο στο σημείο.

Με μια πρώτη ανάγνωση, η χορήγηση ηρωίνης σε σκύλο μοιάζει εντελώς ακατανόητη. Την απάντηση γι’ αυτήν την θλιβερή ενέργεια δίνει ένας από τους άστεγους της Καμπούλ.

Επισημαίνει ότι άνθρωποι χωρίς στέγη δίνουν ναρκωτικές ουσίες σε σκύλους ώστε εκείνοι να εθιστούν σε αυτές και να βρίσκονται συνεχώς κοντά τους, για να τους ζεσταίνουν τις κρύες νύχτες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι Ταλιμπάν έχουν εντοπίσει και χτυπήσει άστεγους χρήστες ουσιών. Οι άστεγοι της επαρχίας Shahr-e Naw φοβούνται όμως γιατί υπάρχουν μαρτυρίες ότι οι Ταλιμπάν έχουν φτάσει στο σημείο να σκοτώσουν χρήστες ουσιών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.