Μποτσουάνα: 25 κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον έχουν εντοπιστεί μέχρι τώρα

Η αραιοκατοικημένη χώρα της Αφρικής έχει πληθυσμό κάπου 2,35 εκατομμυρίων κατοίκων

Μποτσουάνα: 25 κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον έχουν εντοπιστεί μέχρι τώρα

Ο υπουργός Υγείας της Μποτσουάνας ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι ως αυτό το στάδιο έχουν εντοπιστεί στη χώρα της Αφρικής 25 κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον του SARS-CoV-2.

Ο Έντουιν Ντικολότι σημείωσε ενημερώνοντας δημοσιογράφους στην πρωτεύουσα Γκαμπορόν πως αν και είναι γνωστό πως η παραλλαγή αυτή έχει πολλαπλές μεταλλάξεις και είναι πιο μολυσματική, «δεν γνωρίζουμε εάν είναι πιο θανάσιμη ή όχι και πόσο αποτελεσματικά είναι τα εμβόλια απέναντί της».

Στο μέτωπο της εκστρατείας ανοσοποίησης, σύμφωνα με τον υπουργό, μέχρι τη Δευτέρα τουλάχιστον μια δόση του εμβολίου τους για την COVID-19 είχαν λάβει 1.094.388 πολίτες και μόνιμοι κάτοικοι ηλικίας άνω των 18 ετών, δηλαδή το 78,7% του πληθυσμού-στόχου, ενώ 982.275 άνθρωποι, ή το 70,6% του πληθυσμού-στόχου, είχαν εμβολιαστεί πλήρως.

Η αραιοκατοικημένη χώρα της Αφρικής, το 70% της έκτασης της οποίας καλύπτεται από την έρημο Καλαχάρι, έχει πληθυσμό κάπου 2,35 εκατομμυρίων κατοίκων.

«Η Μποτσουάνα ξεπέρασε τον στόχο που είχε θέσει η ίδια, να έχει εμβολιαστεί το 64% του πληθυσμού-στόχου ως το τέλος του 2021, και τον στόχο που είχε θέσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, όλες οι χώρες να έχουν εμβολιάσει το 40% του πληθυσμού τους που μπορεί να ανοσοποιηθεί ως το τέλος του μήνα», υπογράμμισε ο κ. Ντικολότι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μέχρι σήμερα η Μποτσουάνα έχει καταγράψει 2.420 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 195.552 καταγεγραμμένων μολύνσεων από τον SARS-CoV-2.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.