Μια Μη Κυβερνητική Οργάνωση που ασχολείται με την υγεία των τρανσέξουαλ ατόμων έχει προτείνει ότι «γιατροί μπορούν να χορηγούν φάρμακα αλλαγής φύλου σε παιδιά ηλικίας 14 ετών, εάν θέλουν να αλλάξουν το φύλο τους».

Παράλληλα, η Παγκόσμια Επαγγελματική Ένωση για την Υγεία των Τρανσφυλικών (WPATH) υποστηρίζει επίσης ότι τα κορίτσια θα πρέπει να μπορούν να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση(μαστεκτομή) για να «ανδροποιήσουν» το στήθος τους όταν φτάσουν τα 15.

Σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές του Εθνικού Συστήματος Υγείας του Ην. Βασιλείου (NHS), ορμόνες που υποβοηθούν την μετάβαση στο άλλο φύλο μπορούν να χορηγηθούν μόνο από τα 16 και η χειρουργική επέμβαση δεν επιτρέπεται μέχρι τα 18.

Αλλά το WPATH πιστεύει ότι αυτά τα όρια ηλικίας μπορεί να προκαλέσουν μία «δια βίου βλάβη» στον έφηβο.

Οι αντιδράσεις που έχουν προκύψει είναι ήδη έντονες, ακόμα και από οργανωμένους υποστηριχτές των δικαιωμάτων των διεμφυλικών.

Η συγγραφέας και μέλος της ακτιβιστικής οργάνωσης «Transgender Trend», Stephanie Davies-Arai, δήλωσε τα εξής:

«Τα 14 δεν είναι ηλικία για να παίρνετε τόσο τεράστιες, μη αναστρέψιμες αποφάσεις. Δεν νομίζω ότι κανένας σε αυτή την ηλικία μπορεί να δώσει την κατάλληλη ενημερωμένη συγκατάθεση για τη λήψη ορμονών διασταυρούμενης φύλου. Και τα 15 είναι πολύ μικρή ηλικία για να κάνεις διπλή μαστεκτομή, όταν δεν μπορείς να κάνεις τατουάζ στο Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι τα 18 σου».

Επιπλέον, ένας Αμερικανός συγγραφέας, ο Walt Heyer, ο οποίος έζησε από πρώτο χέρι τις επιπτώσεις μίας αλλαγής φύλου καθώς πριν επιστρέψει στο αρχικό του φύλο ζούσε επί εφτά χρόνια ως τράνσ γυναίκα, επιμένει ότι δεν πρέπει να δίνονται τέτοια βαριά φάρμακα σε παιδιά 14 ετών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!