ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

ΗΠΑ: Η Διεθνής Αμνησία καλεί τον Τ.Μπάιντεν να βάλει λουκέτο στο Γκουαντάναμο

Οι φυλακές στο έδαφος της Κούβας συμπληρώνουν αυτόν τον μήνα 20 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας

ΗΠΑ: Η Διεθνής Αμνησία καλεί τον Τ.Μπάιντεν να βάλει λουκέτο στο Γκουαντάναμο

Να κλείσει το κέντρο κράτησης στο Γκουαντάναμο καλεί η Διεθνής Αμνηστία τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Οι φυλακές στο έδαφος της Κούβας συμπληρώνουν αυτόν τον μήνα 20 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας. Το εν λόγω κέντρο κράτησης αντιπροσωπεύει την αυθαιρεσία, την αδικία και τα βασανιστήρια, τόνισε η διεθνής μη κυβερνητική οργάνωση υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, ο κ. Μπάιντεν θα όφειλε να το κλείσει και να προσαγάγει όσους ενεπλάκησαν σε βασανισμούς κρατουμένων και άλλες παράνομες δραστηριότητες σε αυτό ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Στο κέντρο αυτό απομένουν σήμερα 39 έγκλειστοι. Οι πρώτοι κρατούμενοι μετήχθησαν στο κέντρο στη στρατιωτική βάση των ΗΠΑ την 11η Ιανουαρίου 2002.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Γκουαντάναμο άνοιξε επί των ημερών του Ρεπουμπλικάνου πρώην προέδρου, Τζορτζ Ου. Μπους, και σε αυτό οδηγούνταν φερόμενοι ως τζιχαντιστές τρομοκράτες μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στη Νέα Υόρκη και την Ουάσινγκτον. Πολλοί εξ αυτών δεν είδαν να τους απαγγέλλονται ποτέ κατηγορίες, ούτε προσήχθησαν σε δίκες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.