Ιράν και Συρία ανακοίνωσαν σημαντική συνεργασία – Ιδρύουν κοινή τράπεζα

Η τράπεζα θα έχει αντιπροσωπείες και στις δύο χώρες

Ιράν και Συρία ανακοίνωσαν σημαντική συνεργασία – Ιδρύουν κοινή τράπεζα

Ιράν και Συρία ανακοίνωσαν σήμερα την ίδρυση κοινής τράπεζας, μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA επικαλούμενο δηλώσεις του υπουργού Οδοποιίας και Αστικής Ανάπτυξης Ροστάμ Κασεμί.

«Η Τεχεράνη και η Δαμασκός αποφάσισαν να ιδρύσουν κοινή τράπεζα», φέρεται να δήλωσε ο Ιρανός υπουργός ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Συρία και συναντήθηκε με τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ Άσαντ, με τον οποίο συζήτησαν την κατάσταση της οικονομίας στην Συρία και ζητήματα που άπτονται των ιρανο-συριακών οικονομικών σχέσεων.

Η απόφαση για την ίδρυση κοινής τράπεζας ελήφθη κατά την συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών και επί θεμάτων μετανάστευσης της Συρίας, Φεϊζάλ Μικντάντ. Η τράπεζα θα έχει αντιπροσωπείες και στις δύο χώρες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εκτός των άλλων, αποφασίσθηκε μετά το πέρας της επίσκεψης Κασεμί στην Συρία να υπάρξει συνάντηση των διευθυντών των υπηρεσιών πολιτικής αεροπορίας των δύο χωρών για να προωθήσουν την συνεργασία στον τομέα των αερομεταφορών. Επίσης ο επικεφαλής για τις ελεύθερες οικονομικές ζώνες του Ιράν θα επισκεφθεί την Συρία για να συζητήσει την δημιουργία από κοινού ελεύθερης οικονομικής ζώνης στην επικράτεια της Συρίας. Προβλέπεται η δημιουργία στην Συρία ιρανικών εργοστασίων κατασκευής τρακτέρ και αγροτικού εξοπλισμού, κατάργηση των δασμών στο διμερές εμπόριο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.