Τουλάχιστον τρεις τραυματίες έπειτα από επίθεση με μαχαίρι σε Πανεπιστήμιο του Τόκιο

Τουλάχιστον τρεις τραυματίες έπειτα από επίθεση με μαχαίρι σε Πανεπιστήμιο του Τόκιο

Στο Τόκιο της Ιαπωνίας, τρεις μαθητές τραυματίστηκαν έπειτα από επίθεση ενόπλου με μαχαίρι σήμερα Σάββατο (15/1), όπως μεταδίδουν ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης. Οι μαθητές είχαν συγκεντρωθεί για να δώσουν εισαγωγικές εξετάσεις σε Πανεπιστήμιο.

Σύμφωνα με το κρατικό δίκτυο NHK, τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν, όταν ένας μαθητής τους επιτέθηκε με αιχμηρό αντικείμενο την ώρα που συγκεντρώνονταν για να δώσουν τις εισαγωγικές εξετάσεις. Ο φερόμενος ως δράστης, ένας 17χρονος μαθητής, συνελήφθη, όπως μεταδίδει η εφημερίδα Asahi.

Περίπου μισό εκατομμύριο μαθητές στην Ιαπωνία δίνουν αυτήν την εβδομάδα τις ετήσιες εξετάσεις για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια.

Η αστυνομία του Τόκιο απέφυγε να δώσει στη δημοσιότητα λεπτομέρειες για την επίθεση, ενώ δεν επιβεβαίωσε κάποια σύλληψη.

Τα βίαια εγκλήματα τέτοιου τύπου είναι σπάνια στην Ιαπωνία, αλλά τους τελευταίους μήνες παρατηρείται αύξηση των επιθέσεων με μαχαίρια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τον περασμένο Οκτώβριο ένας άνδρας, ντυμένος με στολή του Joker, του χαρακτήρα από την ταινίαBatman, μαχαίρωσε 17 επιβάτες τρένου στο Τόκιο. Πολλοί ταξιδιώτες εγκατέλειψαν ουρλιάζοντας τα βαγόνια, ορισμένοι πηδώντας από τα παράθυρα για να σωθούν. Λίγους μήνες νωρίτερα, είχε σημειωθεί άλλη μία επίθεση με μαχαίρι σε τρένο της ιαπωνικής πρωτεύουσας, με αρκετούς τραυματίες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.