Εξελίξεις προ των πυλών: Ο διευθυντής της CIA συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ουκρανίας

Επισκέφτηκε την Ουκρανία ο Ουίλιαμ Μπερνς

Εξελίξεις προ των πυλών: Ο διευθυντής της CIA συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ουκρανίας

Το Κίεβο της Ουκρανίας επισκέφτηκε την περασμένη εβδομάδα ο διευθυντής της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ (CIA), Ουίλιαμ Μπερνς, όπου και συζήτησε τόσο με τον πρόεδρο της χώρας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, όσο και με συναδέλφους του από τις εθνικές Υπηρεσίες Πληροφοριών για τις περιφερειακές εντάσεις και τις προσπάθειες εκτόνωσής τους.

Πάντως, η Ρωσία αρνείται τα επιθετικά σχέδια που της αποδίδονται από τη Δύση έναντι της Ουκρανίας, αλλά χαρακτηρίζει την πιθανότητα ένταξης του Κιέβου στο ΝΑΤΟ ως βήμα πέρα από τις «κόκκινες γραμμές» και απαιτεί εγγυήσεις από τους Αμερικανούς και τους συμμάχους τους ότι αυτό δεν θα συμβεί.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση της δημοσιογράφου του CNN, Νατάσα Μπέρτραντ, στο Twitter, «ο διευθυντής Μπερνς πραγματοποίησε μια προκαθορισμένη επίσκεψη στο Κίεβο, την περασμένη Τετάρτη, όπου είχε διαβουλεύσεις με συναδέλφους των Υπηρεσιών Πληροφοριών εν μέσω φόβων για περαιτέρω ρωσική εισβολή στην Ουκρανία».

Ακόμα, με βάση μια πηγή που δεν κατονομάζεται, αντικείμενο συζήτησης ήταν οι «αξιολογήσεις των κινδύνων που αντιμετώπιζε η Ουκρανία». Μάλιστα, όπως επισημάνθηκε, «κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, (σ.σ. ο Ουίλιαμ Μπερνς) είχε επίσης την ευκαιρία να συζητήσει την τρέχουσα κατάσταση με τον Πρόεδρο Ζελένσκι και τις προσπάθειες για αποκλιμάκωση της έντασης».

Υπενθυμίζεται ότι, την περασμένη εβδομάδα, η Ρωσία πραγματοποίησε τρεις γύρους συνομιλιών με χώρες της Δύσης σχετικά με την κατάσταση γύρω από την Ουκρανία και την ασφάλεια της Ευρώπης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εντούτοις, οι συναντήσεις στη Γενεύη, στις Βρυξέλλες και στη Βιέννη επιβεβαίωσαν τις διαφορές στις προσεγγίσεις των μερών στο θέμα της επέκτασης του ΝΑΤΟ και έληξαν χωρίς συμφωνίες για συνέχιση των επαφών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.