ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Βρετανία: Τέλος τα τεστ για τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες

Γενική χαλάρωση των μέτρων για τον Covid-19

Βρετανία: Τέλος τα τεστ για τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες

Η Βρετανία θα σταματήσει να απαιτεί από τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες να κάνουν τεστ Covid-19 μετά την άφιξή τους στην Αγγλία, δήλωσε ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Οι νέοι κανόνες έρχονται μετά από μια πρόσφατη άρση των απαιτήσεων για τεστ πριν από την πτήση και αποτελούν μέρος μιας γενικής χαλάρωσης των περιορισμών για τον Covid-19 καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο αρχίζει να αντιμετωπίζει τον ιό ως ενδημικό.

«Για να δείξετε ότι αυτή η χώρα είναι ανοιχτή για επιχειρήσεις, ανοιχτή για ταξιδιώτες, θα δείτε αλλαγές», είπε ο Τζόνσον σε συνέντευξη τύπου. «Οι άνθρωποι που φτάνουν δεν χρειάζεται πλέον να κάνουν τεστ» εάν έχουν διπλοεμβολιαστεί, είπε.

Η αλλαγή θα μειώσει το κόστος του ταξιδιού και θα δώσει στους καταναλωτές μεγαλύτερη εμπιστοσύνη ότι τα σχέδιά τους δεν θα ανατραπούν την τελευταία στιγμή από μια ακόμη αλλαγή κανόνα ή ένα θετικό τεστ. Οι αεροπορικές εταιρείες, που προσπάθησαν να άρουν όλες τις απαιτήσεις δοκιμών – είναι βέβαιο ότι θα ωφεληθούν, όπως και τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια.

Οι μεταφορείς χαιρέτισαν την απόφαση της κυβέρνησης, η οποία έρχεται ενόψει των ημιχρόνιων σχολικών διακοπών τον επόμενο μήνα, ακολουθούμενες από τις ανοιξιάτικες διακοπές και την πολυάσχολη καλοκαιρινή περίοδο.

«Πιστεύουμε ότι τα τεστ για ταξίδια θα πρέπει πλέον να αποτελούν παρελθόν», δήλωσε ο Γιόχαν Λούντργκρεν, διευθύνων σύμβουλος της εκπτωτικής εταιρείας EasyJet. «Τώρα κοιτάμε μπροστά σε αυτό που πιστεύουμε ότι θα είναι ένα δυνατό καλοκαίρι».

Ο υπουργός Μεταφορών του Ηνωμένου Βασιλείου, Γκραντ Σαπς, αναμένεται να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τη νέα πολιτική σε μια δήλωση στη Βουλή των Κοινοτήτων τη Δευτέρα.

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει χαλαρώσει τους περιορισμούς του «Σχεδίου Β» για την Covid που εφαρμόστηκαν σε ολόκληρη την Αγγλία τον Δεκέμβριο, όταν η παραλλαγή όμικρον εξαπλώθηκε γρήγορα στον πληθυσμό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι άνθρωποι δεν καλούνται πλέον να εργάζονται από το σπίτι και οι κανόνες που υποχρεώνουν τους ανθρώπους να φορούν μάσκες στα καταστήματα και στα μέσα μαζικής μεταφοράς θα καταργηθούν από τις 27 Ιανουαρίου. Τα υποχρεωτικά δελτία Covid για τις επιχειρήσεις θα λήξουν επίσης αυτήν την εβδομάδα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.