ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Βρετανία: Δικαστήριο αποφάσισε ότι ο Τζ.Άσανζ μπορεί να αμφισβητήσει την έκδοση του στις ΗΠΑ

Βρετανία: Δικαστήριο αποφάσισε ότι ο Τζ.Άσανζ μπορεί να αμφισβητήσει την έκδοση του στις ΗΠΑ

Δικαστήριο του Λονδίνου επέτρεψε σήμερα στον Τζούλιαν Ασάνζ να αμφισβητήσει την απόφαση της Δικαιοσύνης που επιτρέπει την έκδοσή του στις ΗΠΑ.

Τον Δεκέμβριο, το ίδιο δικαστήριο, το High Court, είχε ακυρώσει σε δεύτερο βαθμό την απαγόρευση της έκδοσης του 50χρονου Αυστραλού στις ΗΠΑ, όπου κινδυνεύει με κάθειρξη έως 175 ετών επειδή από το 2010 δημοσιοποίησε περισσότερα από 700.000 διαβαθμισμένα ντοκουμέντα για τις αμερικανικές στρατιωτικές και διπλωματικές δραστηριότητες, ιδιαίτερα στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Την απαγόρευση της έκδοσής του στις ΗΠΑ είχε αποφασίσει ένα κατώτερο δικαστήριο επικαλούμενο τα προβλήματα ψυχικής υγείας του Ασάνζ, που υπήρχε κίνδυνος να τον οδηγήσουν στην αυτοκτονία.

Ενώ σήμερα οι δικαστές του αρνήθηκαν την άδεια να προσφύγει άμεσα στο Ανώτατο Δικαστήριο κατά της απόφασής τους, είπαν ότι η υπόθεσή του δημιουργεί ζήτημα νομικής σημασίας, για το οποίο θα μπορούσε να ζητήσει να αποφανθεί το Ανώτατο Δικαστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτό σημαίνει πως το Ανώτατο Δικαστήριο θα πρέπει να αποφασίσει αν θα ασχοληθεί ή όχι με την προσφυγή του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.